Art & Design

Tuesday, 02 November 2021 20:19

Η Ελληνίδα εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη υμνεί τον πολιτισμό της Κορέας με μια ξεχωριστή έκθεση

Rate this item
(0 votes)
«Και εγένετο φως» – Η Ελληνίδα εικαστικός Αγγελική Αγγελίδη υμνεί τον πολιτισμό της Κορέας με μια ξεχωριστή έκθεση

Ένα προσωπικό ταξίδι στην Κορέα και την πνευματικότητά της παρουσιάζει η Αγγελική Αγγελίδη.

Υπερβατικά τοπία και συμβολικές μορφές συνθέτουν την ατομική της έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από τις 11 έως 21 Νοεμβρίου.

Ιστορίες και λαϊκά αποφθέγματα της Κορέας, φιλτραρισμένα σ' ένα έντονα συμβολικό, ενίοτε σουρεαλιστικό τοπίο και δοσμένα σε μνημειακό μέγεθος, βάζουν τον θεατή σ’ ένα ιδιότυπο ζωγραφικό σύμπαν. Η Αγγελική Αγγελίδη διηγείται τη δική της προσωπική σχέση με την Ασία, βρίσκοντας αντιστοιχίες, συνδέσεις και παραλληλισμούς με τον ελληνικό κόσμο. Από τα χρώματα της κορεατικής σημαίας έως τον συμβολισμό που έχει κάθε ημέρα στην ανατολική φιλοσοφία, αντλεί έμπνευση για εικαστική δημιουργία.

 

Τα τελευταία χρόνια η Αγγελική Αγγελίδη διαβάζει, ακούει και βλέπει ακόρεστα οτιδήποτε πηγάζει από τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας. Για να μπορέσει μάλιστα από πρώτο χέρι να τη γνωρίσει σε βάθος, μαθαίνει με εντατικούς ρυθμούς τη γλώσσα της.

 

Σε ένα από τα 40 έργα της βλέπουμε γραμμένη την κορεατική ρήση: «όταν φοράς όμορφα παπούτσια, ταξιδεύεις σε ωραία μέρη». Με ρωμαλέο αίσθημα εκθέτει τις ζωγραφικές της «αποσκευές» και μας συστήνεται ως cheonsa που στα κορεατικά σημαίνει άγγελος, σταλμένος από τον Θεό.



Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 21 Νοεμβρίου 201

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας (Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Τηλέφωνο: 210 7224028, 210 7232604. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-21:00, Κυριακή 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά

 

Στη διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ενάντια στη μετάδοση του Covid-19 και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Last modified on Tuesday, 02 November 2021 20:29

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση