Fashion

Tuesday, 28 December 2021 23:11

Ψηφιακά ρούχα Gucci, Dior και Ralph Lauren για avatar αξίας τρισεκατομμυρίων - Έρχεται η πρώτη επαναστατική εβδομάδα μόδας

Rate this item
(0 votes)
Ό,τι ξέρατε για τις παραδοσιακές εβδομάδες Μόδας, ξεχάστε το...Η επόμενη μεγάλη βιτρίνα της βιομηχανίας μόδας μπορεί να είναι εντελώς εικονική - Το σόου θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν τη μόδα σε ένα εικονικό περιβάλλον και να αγοράσουν ρούχα για τα online avatar τους  -Ο Ralph Lauren πουλά τα χειμερινά του ρούχα στο Roblox για 3 έως  5 δολάρια.

Η αγορά ειδών πολυτελείας UNXD, η οποία είναι χτισμένη στο δίκτυο Polygon, και η Decentraland, μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που βασίζεται στο blockchain Ethereum, σχεδιάζουν να παορυσιάσουν τετραήμερη εβδομάδα μόδας με επιδείξεις πασαρέλας, pop up καταστήματα και afterparty τον Μάρτιο.


Η εβδομάδα μόδας, η πρώτη της Decentraland, θα πραγματοποιηθεί 24-27 Μαρτίου.

Το σόου θα επιτρέψει στους χρήστες να δουν τη μόδα σε ένα εικονικό περιβάλλον του λεγόμενου metaverse και να αγοράσουν ρούχα για τα online avatar τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το markets.businessinsider.com.

 

 

Gucci digital sneakers πωλούνται από 9 έως 12 δολάρια



Σε ένα tweet της Κυριακής η Decentraland κάλεσε σχεδιαστές,  brands να έχουν τις εικονικές συλλογές τους έτοιμες για παρουσίαση.

  Το Metaverse αποτελεί έναν εικονικό κόσμο, όπου οι χρήστες (ή μάλλον τα άβατάρ τους) θα μπορούν να βιώσουν ένα εντελώς νέο σύμπαν και να αισθανθούν πλήρως ενσωματωμένοι σε αυτό. Οι χρήστες θα μπορούν να περπατούν, να πιάνουν πράγματα σε 3D, να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο ή ακόμη και να καθίσουν για μια συνάντηση σε ένα εικονικό εστιατόριο.

Ζώντας πραγματικά σε μια νέα ψηφιακή εποχή, το ενδιαφέρον για το metaverse  (δηλαδή, το ψηφιακό σύμπαν στο οποίο οι χρήστες μπορούν να εμπλακούν μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής πραγματικότητας, της επαυξημένης πραγματικότητας και του βίντεο) , ένα περιβάλλον που δημιουργείται από τη σύγκλιση εικονικών κόσμων, επαυξημένης πραγματικότητας και υπηρεσιών διαδικτύου, καταγράφει εκρηκτική αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Dolce & Gabbana, Gucci, Balenciaga και Ralph Lauren έχουν εισχωρήσει στο metaverse.

 

Τα ψηφιακά ρούχα από τους Ralph Lauren και Gucci έχουν εμφανιστεί στα avatars μέσω ξεχωριστών συνεργασιών με την εφαρμογή avatar Zepeto, τη μεγαλύτερη εικονική πλατφόρμα μόδας στην Ασία με σχεδόν ένα τέταρτο δισεκατομμύριο χρήστες, σύμφωνα με το BBC.

 

Οι καταναλωτές να δουν τις παρουσιάσεις της πασαρέλας, να ασχοληθούν με άλλους θεατές και να αγοράσουν τα εικονικά ενδύματα και αξεσουάρ για τα online avatar τους.

 

Εν τω μεταξύ, η αναπτυσσόμενη περιοχή μόδας της Decentraland τράβηξε την προσοχή τις τελευταίες εβδομάδες αφού μια εταιρεία πλήρωσε το ισοδύναμο των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα για να αγοράσει εικονικά δέματα εκεί.

 

Το metaverse μπορεί να αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία αγοράς ετήσιων εσόδων άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων , ανέφερε ο κολοσσός επενδύσεων κρυπτογράφησης Grayscale.

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg, εταιρείες όπως οι Gucci, Balenciaga και Burberry παράγουν ήδη εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από σχέδια υψηλού περιθωρίου κέρδους, μόνο ψηφιακά, με τον Mark Ellwood της έκδοσης να δηλώνει ότι «χωρίς πρώτες ύλες για αγορά, και ελάχιστη εργασία, τα εικονικά ρούχα είναι σχεδόν όλα κέρδος "σε σύγκριση με τα φυσικά τους αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Ellwood σημειώνει ότι «κάθε εταιρεία με δεκαετίες αρχειακών σχεδίων μπορεί να μετατρέψει αυτή την πνευματική ιδιοκτησία σε μια νέα ροή εσόδων, επανεκδίδοντας κομμάτια ως μόνο μετατροπές… με ελάχιστη επένδυση».

 

 

Τι είναι το metaverse

Το μετασύμπαν, έχετε μια ψηφιακή περσόνα που ονομάζεται avatar που μπορεί να αναζητήσει εμπειρίες που είναι παρόμοιες με αυτές που θα μπορούσατε να κάνετε στον πραγματικό κόσμο - μπορείτε να ψωνίσετε, να φάτε σε εστιατόρια και να παρακολουθήσετε συναυλίες.

Οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει χρόνο σε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για χρόνια και οι επωνυμίες εμπλακούν και εκεί. Οι Adidas, Armani και Calvin Klein πειραματίστηκαν με την ψηφιακή μόδα στο Second Life, έναν διαδικτυακό εικονικό κόσμο που είχε περίπου ένα εκατομμύριο μέλη στο αποκορύφωμά του το 2007. Το 2012, η ​​Diesel άρχισε να πουλά ρούχα και έπιπλα στο The Sims. Το 2019, η Louis Vuitton ανέπτυξε τα «skins» - μια αγορά εντός παιχνιδιού που αλλάζει την εμφάνιση ενός παίκτη - για παίκτες στο League of Legends.

Πώς επηρεάζει η πανδημία

Η πανδημία έχει επίδραση. Καθώς οι περιορισμοί δημόσιας ασφάλειας ανάγκασαν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο σε καραντίνα και κοινωνική απόσταση, οι άνθρωποι άρχισαν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το eMarketer, οι ενήλικες στις Η.Π.Α. ξόδεψε 7 ώρες και 50 λεπτά την ημέρα αλληλεπιδρώντας με μια ψηφιακή συσκευή πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 15% από το 2019.

 

Εντάξει, αλλά γιατί κάποιος να ξοδέψει πραγματικά χρήματα σε ρούχα που δεν υπάρχουν;


Καλή ερώτηση. Η απάντηση ακούγεται κάπως έτσι: Εάν περνάτε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, πιθανότατα σας ενδιαφέρει πώς μοιάζει το avatar σας. Σκεφτείτε ότι ένας στους πέντε χρήστες του Roblox ενημερώνει το avatar του σε καθημερινή βάση.

 

Πώς ψωνίζω;

 

Δεν υπάρχει κανένα μετασύμπαν όπου μπορείτε να ψωνίσετε τις αγαπημένες σας μάρκες. Αντίθετα, εταιρείες έχουν ξεπηδήσει σε υπάρχουσες πλατφόρμες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών όπως το Roblox, το The Sims και το Fortnite.

 

Οι αγοραστές που τους αρέσει η ψηφιακή έκδοση ενδέχεται να μπορούν να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί για να παραγγείλουν την φυσική έκδοση.

 

 Πηγή φωτογραφίας άρθρου: voguesingapore

Last modified on Wednesday, 29 December 2021 00:54

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση