Feel Good

Monday, 03 January 2022 21:21

Το μητρικό γάλα μετατρέπεται σε κόσμημα

Rate this item
(0 votes)
Ανερχόμενη τάση θέλει τις μητέρες που θηλάζουν να δημιουργούν κοσμήματα από το μητρικό γάλα τους!



Πώς μετατρέπεται, λοιπόν, το μητρικό γάλα σε κοσμήματα; Η διαδικασία περιλαμβάνει μεθόδους βαθιάς ψύξης και θέρμανσης με την βοήθεια χημικών συστατικών που εξασφαλίζουν την αποστείρωση και συντήρησή του. Αυτά τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος αλλάζουν την σύστασή του και το στερεοποιούν, μετατρέποντάς το σε ένα είδος πετρώματος, που θυμίζει το ιριδίζον γαλακτερό οπάλιο. Έπειτα, ο τεχνίτης διαχειρίζεται αυτή την νέα μορφή του γάλακτος όπως θα έκανε και τους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, ενσωματώνοντας το τελικό προϊόν σε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ και βραχιόλια.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο  λόγος για τον οποίο φαίνεται πως οι μητέρες επιλέγουν να δημιουργήσουν κοσμήματα από το γάλα τους και να ακολουθήσουν αυτή την τάση είναι είτε για να θυμούνται τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές τους, είτε για να “γιορτάσουν” τη δύναμη και τον αγώνα τους!

 

Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούτε για κοσμήματα μητρικού γάλακτος... Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές από το παρελθόν για αντικείμενα που περιέχουν οργανική ύλη. Τα σκουλαρίκια και οι καρφίτσες από ανθρώπινα μαλλιά ήταν δημοφιλή κατά τη βικτοριανή εποχή. Πιο πρόσφατα συνθετικά διαμάντια έχουν κατασκευαστεί από στάχτες αποτέφρωσης. Είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο οι γονείς να σώζουν τον ομφάλιο λώρο και τα βρεφικά δόντια.

 

Last modified on Monday, 03 January 2022 21:34

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση