Feel Good

Thursday, 17 March 2022 20:43

Πώς θα τον χωρίσεις με ένα text μετά από μια περιστασιακή σχέση

Rate this item
(0 votes)
Πώς να χωρίσετε με κάποιον μέσω μηνύματος μετά από μια περιστασιακή σχέση;  Είναι μια αγγαρεία. Μια μορφή τέχνης. Ένα ταξίδι στον λαβύρινθο της δικής σας ψυχολογίας! Ας ξεκινήσουμε.



Αντιμέτωποι με την προοπτική να απορρίψετε ένα άλλο άτομο, βυθίζεστε σε εκπληκτικά στενές συνθήκες σκέψης. Στέλνοντας ένα κείμενο «Για διάφορους λόγους, δεν θέλω πια να σε ξαναδώ» είναι σαν να παίρνεις τον εγωισμό του άλλου και να τον συνθλίβεις κάτω από το πόδι σου σαν κονσέρβα.

Και έτσι φανταζόμαστε. «Το Ghosting είναι λάθος γιατί δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν κινδυνεύει η ασφάλειά σου», λέει ο Justine Ang Fonte, MEd, MPH. «Ειδικά στα πλαίσια γνωριμιών, είμαστε ήδη τόσο ευάλωτοι, οπότε τείνουμε να πιστεύουμε ότι αν κάποιος είναι τόσο απεχθής να επικοινωνήσει μαζί μας, πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με εμάς». Η φαντασία μας είναι τεράστια και μας αρέσει να παίζουμε τις επιτυχίες: «Την απώθησα». «Είπα ένα πράγμα που τον έκανε να με μισήσει.» «Νόμιζαν ότι ήμουν πολύ βαρετός για να ξαναδώ».

Το Ghosting είναι απόρριψη μέσω αποφυγής. Και αναπόφευκτα, αισθάνεται άσχημα και για το φάντασμα - μένεις μόνος, αλλά καταλήγεις να κρατάς το δικό σου κοκτέιλ απέχθειας.

Η Ανγκ Φόντε έχει εργαστεί για χρόνια ως παιδαγωγός σεξ, διδάσκοντας σε τάξεις και συμβουλεύοντας εκπαιδευτικούς σχετικά με τα προγράμματα σπουδών για την υγεία και τη σεξουαλικότητα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεκίνησε μια παράλληλη δράση, ως ανεξάρτητος «συγγραφέας». Η Ang Fonte δέχεται αιτήματα από άτομα που πρέπει να γράψουν ένα καλό σημείωμα χωρισμού—φτιάχνει όμορφα, κατάλληλα πρότυπα με βάση τις λεπτομέρειες που μοιράζονται οι ακόλουθοί της και στη συνέχεια τους καλεί να το αναθεωρήσουν όπως κρίνουν κατάλληλο. Το Instagram της _good.byes_ είναι γεμάτο με αληθινά κείμενα που έχει γράψει για τη δική της ραντεβού και για τους followers της. Η ιδέα είναι απλή και λαμπρή.

 

 

«Νομίζω ότι εξαρτάται από το επίπεδο οικειότητας που έχετε ήδη μοιραστεί με κάποιον», λέει η Ang Fonte, εξηγώντας ότι η οικειότητα δεν χρειάζεται να σημαίνει σεξ τόσο πολύ όσο μια αίσθηση σύνδεσης. Ο χρυσός κανόνας, λέει, είναι να αναρωτηθείς: «Θα ήταν αγενές να με απορρίψουν μέσω μηνυμάτων;»

Εάν αποφασίσετε ότι ένας πιο προσωπικός χωρισμός είναι κατάλληλος, ορίστε τα βήματα της Ang Fonte: «Στείλτε μήνυμα και πείτε: "Γεια, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που σκεφτόμουν - πότε μπορούμε να κάνουμε ένα FaceTime;" Ή , «Πότε μπορούμε να βρεθούμε για έναν καφέ;» λέει. «Αν λένε, «Ω… τι είναι αυτό;» μπορείτε να πείτε, «Θα προτιμούσα να το πω αυτοπροσώπως». Το άτομο μπορεί να πει, «Ας το κάνουμε μόνο μέσω μηνύματος». Δεν ήθελα να το κάνω μέσω μηνύματος κειμένου γιατί νομίζω ότι οφείλω την πραγματική οπτική επαφή μαζί σου όταν το μοιράζομαι, αλλά αυτό δεν μου βγαίνει πια.» Αυτό είπε, ακόμα κι αν είχατε 10 ραντεβού αλλά έχετε αισθανθείτε ανασφαλείς — στείλτε το μέσω μηνύματος!»

 

Πώς φτιάχνω το κείμενο;


Η Ανγκ Φόντε «ορκίζεται» στη φόρμουλα φιλοφρόνησης: «Γεια [Όνομα], ήταν πραγματικά υπέροχο + Εδώ είναι το πράγμα που νομίζω ότι έλειπε ή το πράγμα που νομίζω ότι δεν ευθυγραμμιστήκαμε + Σου εύχομαι να είσαι καλά επειδή είσαι καλό άτομο."


Εάν γράφετε ένα κείμενο μετά από ένα ραντεβού, θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι: «Γεια σου, ήταν πολύ ωραίο που επιτέλους σε γνώρισα από κοντά. Δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία για να συνεχίσουμε αυτό. Αλλά χάρηκα που συναντηθήκαμε και σας εύχομαι να είστε καλά. Καλή τύχη εκεί έξω.”

«Έχετε το καλό και το κακό και μετά πατήσατε αποστολή», λέει η Ang Fonte.

Αλλά αν έχετε πάει σε τρία ή περισσότερα ραντεβού, λέει, ίσως θα θέλατε να αναφερθείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι καπνίζετε τσιγάρα και αυτό είναι κάτι που είναι πραγματικά αντίθετο με το δικό μου αξίες υγείας». Ή, "Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι δεν είχατε απομακρυνθεί πλήρως από τον πρώην σας". Για την Ανγκ Φόντε, το κλειδί είναι ξεκάθαρο. «Δεν λέτε ότι είστε κακός άνθρωπος επειδή δεν έχετε απομακρυνθεί από τον πρώην σας. Απλώς λέτε ότι ο συγχρονισμός δεν λειτουργεί εδώ, καθώς δεν έχετε θεραπευτεί και δεν θέλω να έρθω σε αυτό μέχρι να θεραπευτείτε».

 

Last modified on Thursday, 17 March 2022 20:57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση