Interviews

Thursday, 10 February 2022 11:36

TIME: Γιατί ο 11χρονος Orion Jean είναι το «Παιδί της Χρονιάς», η συνέντευξη στην Jolie

Rate this item
(0 votes)
Ο Jean βλέπει τον εαυτό του ως πρεσβευτή της καλοσύνης

 

«If you see a problem, fix it» (σ.σ. «Άν σου προκύπτει ένα πρόβλημα, ''λύσε'' το») είναι το moto του Orion Jean που δεν τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του.

Υπό αυτή την απλότητα διέπεται ο ανθρωπιστής Orion Jean που επιλέχθηκε από ένα πεδίο χιλιάδων υποψηφίων ως το «παιδί του TIME της Χρονιάς» για το 2021. Ο Jean βλέπει τον εαυτό του ως πρεσβευτή της καλοσύνης, είναι παρών όπου υπάρχει ανάγκη, είτε συλλέγει και δωρίζει 100.000 γεύματα σε οικογένειες με επισιτιστική ανασφάλεια  είτε παίρνει 500.000 βιβλία σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Σε μια εποχή που η απομόνωση και ο διχασμός είναι ανεξέλεγκτη, ο Jean βλέπει τον κόσμο όπως θα μπορούσε να είναι, παροτρύνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους - κοινότητες για να βοηθήσουν πιο άπορα μέλη της κοινωνίας.

Ο 11χρονος παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Πρέσβειρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Angelina Jolie, μέσω Zoom.

 

 

 

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη Jolie - Jean

«Έχω γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πράγματα που οι περισσότεροι ξεχνούν είναι πώς να εξηγήσουν μια απλή αλήθεια για το τι έχει σημασία. Γι' αυτό είμαι τόσο εντυπωσιασμένη μαζί σου. Πραγματικά μου το θύμισες αυτό...», ξεκινά τη συνέντευξη η Angelina Jolie.

«Ευχαριστώ. Είστε παράδειγμα, πολλά προέρχονται από εσάς...απαντά ο Orion Jean.

Angelina Jolie: «Μπορείς να μου εξηγήσεις το επίκεντρο, το στόχο της δουλειάς σου και πώς προέκυψε;»

OJ: «Πάντοτε, είχα τη δυνατότητα, όταν επιστρέφω από το σχολείο στο σπίτι, να παρακολουθώ τις ειδήσεις με τους γονείς μου και να μαθαίνω τι συμβαίνει στον κόσμο. Και όταν ξεκίνησε η πανδημία, είδα πολλά πράγματα να συμβαίνουν, οι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους και έχασαν την πρόσβαση σε τρόφιμα και σπίτια και όλα αυτά τα απαραίτητα πράγματα. Και ήξερα αμέσως ότι ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω, αλλά η ευκαιρία ήρθε στην πραγματικότητα όταν ο δάσκαλός μου, μου πρότεινε να συμμετάσχω σε ένα διαγωνισμό ομιλίας. Και αν κέρδιζα το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει τον διαγωνισμό, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να ξεκινήσω μια πρωτοβουλία καλοσύνης για να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους».

AJ: Τι είναι μια πρωτοβουλία καλοσύνης;

OJ: Λοιπόν, για μένα, μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Και αυτό που ξεκίνησα ήταν ο αγώνας προς την καλοσύνη. Ο αγώνας προς την καλοσύνη δεν είναι απλώς μια σειρά γεγονότων, αλλά και ένα κάλεσμα για δράση. Είναι ένας τρόπος να εμπλέκονται οι άνθρωποι στην κοινότητα, ξέρετε, και όταν βλέπουν κάτι να συμβαίνει τώρα μπορούν να βγουν έξω και να κάνουν κάτι γι' αυτό.

 

 

 

Πηγή: TIME

Photo Credits: TIME Magazine

 

 

 

Last modified on Friday, 11 February 2022 12:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση