Music

Thursday, 10 March 2022 00:51

Eurovision 2022: Σήμερα η παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού με την Αμάντα - Η ιστορία του θεσμού

Rate this item
(0 votes)
Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision – που θα διεξαχθεί από 10 έως 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο- έχει αρχίσει.


Μέσα από την εκπομπή Στούντιο 4, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 16:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει αποκλειστικά, σε πρώτη μετάδοση, το τραγούδι  με το οποίο η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.


Η στιγμή που περίμεναν οι πολυάριθμοι φίλοι του Διαγωνισμού έφτασε. Το ταξίδι για το Τορίνο ξεκινά! Συντονιστείτε, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στις 16:00, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1.

 

Όπως αναφέρθηκε στο «Πρωινό» το βίντεο κλιπ γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στη Σύμη, είναι έντεχνο ποπ, σε μορφή μπαλάντας και θα έχει κάποια στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της), που είναι γνωστή στη Σκανδιναβία.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την ΕΡΤ μία θεματική εκπομπή για τη Eurovision που θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα και θα βοηθήσει το κοινό να γνωρίσει την Αμάντα και να τρυπώσει στα backstage προηγούμενων συμμετοχών, όπως της Έλενας Παπαρίζου και του Σάκη Ρουβά.

 

Πηγή βίντεο: TheHALKMAN8 - EurovisionFun Official

 

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision (αγγλικά: Eurovision Song Contest, γαλλικά: Concours Eurovision de la chanson), μερικές φορές αναφέρεται και ως ESC και ως Eurovision, είναι ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπου συμμετέχουν συμμετέχοντες που εκπροσωπούν ως επί το πλείστον ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε συμμετέχουσα χώρα υποβάλλει ένα πρωτότυπο τραγούδι που εκτελείται σε ζωντανή τηλεόραση και ραδιόφωνο, το οποίο μεταδίδεται σε εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μέσω των δικτύων της Eurovision και του Euroradio της EBU, με τις διαγωνιστικές χώρες να ψηφίζουν για τα τραγούδια των άλλων χωρών για να καθορίσουν έναν νικητή.

Βασισμένη στο Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από το 1951, η Eurovision πραγματοποιείται ετησίως (εκτός από το 2020) από το 1956, καθιστώντας τον τον πιο μακροχρόνιο ετήσιο διεθνή τηλεοπτικό διαγωνισμό μουσικής και ένα από τα πιο μακροχρόνια τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο. Τα ενεργά μέλη της EBU, καθώς και τα προσκεκλημένα συνεργαζόμενα μέλη, έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μέχρι το 2021, 52 χώρες έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά. Κάθε συμμετέχων ραδιοτηλεοπτικός φορέας στέλνει ένα πρωτότυπο τραγούδι διάρκειας τριών λεπτών ή λιγότερο για να εκτελεστεί ζωντανά από έναν τραγουδιστή ή μια ομάδα έως έξι ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω. Κάθε χώρα απονέμει δύο σετ από 1 με 8, 10 και 12 βαθμούς στα αγαπημένα τους τραγούδια, με βάση τις απόψεις μιας συναρμολογημένης ομάδας επαγγελματιών μουσικής και το κοινό που παρακολουθεί από τη χώρα, με το τραγούδι που λαμβάνει τους περισσότερους βαθμούς να βγαίνει το νικητήριο.

 

Άλλες παραστάσεις παρουσιάζονται παράλληλα με τον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της εναρκτήριας παράστασης και της διαλειμματικής παράστασης στη μέση του διαγωνισμού, με ερμηνείες από μουσικούς και άλλες προσωπικότητες, κάποιοι από τους οποίους να είναι το Cirque du Soleil, η Madonna και η πρώτη παράσταση του Riverdance. Αρχικά ο διαγωνισμός αποτελούταν από ένα μόνο βραδινό σόου, αλλά επεκτάθηκε καθώς προσχώρησαν νέες χώρες, οδηγώντας στην καθιέρωση διαδικασιών υποβιβασμού στη δεκαετία του 1990 και τελικά στη δημιουργία ημιτελικών στη δεκαετία του 2000. Από το 2021, η Γερμανία έχει διαγωνιστεί τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις εκδόσεις εκτός από μία, ενώ η Ιρλανδία κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες, με συνολικά επτά νίκες.

Με το διαγωνισμό να διοργανώνεται παραδοσιακά στη χώρα που κέρδισε την εκδήλωση του προηγούμενου έτους, παρέχει την ευκαιρία να προωθηθεί η διοργανώτρια χώρα και η διοργανώτρια πόλη ως τουριστικός προορισμός. Χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφοι παρευρίσκονται κάθε χρόνο και είναι παρόντες για να καλύψουν όλες τις πτυχές του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων των προβών στο χώρο, των συνεντεύξεων τύπου με τις διαγωνιστικές πράξεις και άλλων σχετικών εκδηλώσεων και παραστάσεων στη διοργανώτρια πόλη. Παράλληλα με το γενικό λογότυπο της Eurovision, ένα μοναδικό θέμα και σύνθημα χρησιμοποιείται συνήθως για κάθε εκδήλωση. Ο διαγωνισμός έχει προβληθεί σε χώρες σε όλες τις ηπείρους και είναι διαθέσιμος μέσω διαδικτύου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision από το 2000. Η Eurovision κατατάσσεται μεταξύ των πιο μη-αθλητικών εκδηλώσεων παγκοσμίως που παρακολουθούνται κάθε χρόνο, με εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, και η συμμετοχή στο διαγωνισμό έχει δώσει συχνά στους καλλιτέχνες μια τοπική ώθηση σταδιοδρομίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μακροχρόνια διεθνή επιτυχία. Αρκετοί από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έχουν διαγωνιστεί σε προηγούμενες εκδόσεις, όπως οι ABBA, η Σελίν Ντιόν, ο Χούλιο Ιγκλέσιας, η Νάνα Μούσχουρη και η Ολίβια Νιούτον-Τζον, και μερικά από τα single με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έχουν λάβει την πρώτη τους διεθνή παράσταση στη σκηνή της Eurovision.

Ο διαγωνισμός δέχτηκε κριτική για τη μουσική και καλλιτεχνική του ποιότητα και για μια αντιληπτή πολιτική πτυχή της εκδήλωσης. Οι διαγωνιστικές συμμετοχές έχουν προηγουμένως χλευασθεί για την κάλυψη διαφόρων εθνοτικών και διεθνών στυλ, και τα τελευταία χρόνια μια τάση για περίτεχνα σκηνικά σόου έχει επισημανθεί ως απόσπαση της προσοχής. Έχουν προβληθεί ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές φιλίες και τις αντιπαλότητες μεταξύ χωρών που ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Οι αμφιλεγόμενες στιγμές από προηγούμενες εκδόσεις περιλαμβάνουν τις συμμετέχουσες χώρες που αποσύρονται σε καθυστερημένο στάδιο, λογοκρισία τμημάτων της μετάδοσης από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πολιτικά γεγονότα που επηρεάζουν τη συμμετοχή. Ωστόσο, η Eurovision έχει αποκτήσει δημοτικότητα για την έκκληση του κιτς και την εμφάνισή της ως μέρος της κουλτούρας των ΛΟΑΤ, με αποτέλεσμα μια μεγάλη ενεργή βάση θαυμαστών και επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα. Η δημοτικότητα του διαγωνισμού οδήγησε στη δημιουργία πολλών παρόμοιων εκδηλώσεων, είτε διοργανωμένων από την EBU είτε διοργανωμένων από εξωτερικούς οργανισμούς, και αρκετές ειδικές εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί από την EBU για να γιορτάσουν επιλεγμένες επετείους ή ως αντικατάσταση λόγω ακύρωσης.

Στο διαγωνισμό συνήθως συμμετέχουν τραγούδια που εκπροσωπούν την ποπ μουσική. Εν τούτοις πολλές χώρες έχουν πειραματιστεί και με άλλα είδη μουσικής όπως η έθνικ, παραδοσιακές μουσικές από όλα τα μέρη του κόσμου, Λατινική, Ροκ, Ραπ και Χέβι Μέταλ. Κατά τη διάρκεια των ετών ο διαγωνισμός έχει μεταμορφωθεί από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα σε έναν θεσμό γιγαντιαίων διαστάσεων. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν συμμετάσχει, έστω και μια φορά, στο διαγωνισμό με εξαίρεση το Λίχτενσταϊν, και το Βατικανό, ενώ η λέξη «Eurovision» είναι αναγνωρίσιμη σε όλη την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού και έπειτα από 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ο 64ος διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας COVID-19.

Με πληροφορίες από wikipedia

Last modified on Thursday, 10 March 2022 01:05

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση