People

Wednesday, 10 November 2021 20:10

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κυριαζής: Ο μποέμ Πειραιώτης που έκανε επιτυχία στιγμές της ζωής του - Ακούστε τραγούδια του

Rate this item
(0 votes)
Ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τα ζωή τα ξημερώματα μετά από μάχη με τον καρκίνο - Ο Πειραιώτης τραγουδιστής και τραγουδοποιός γεννήθηκε το 1953 ήταν επίσης σχεδιαστής και κατασκευαστής επίπλων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, τα ξημερώματα, ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του λαϊκά τραγούδια τη δεκαετία του '90.

 

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης έμαθε κι εκείνος την τέχνη. Το 1972 δημιούργησε το συγκρότημα «Πρόκες» και νωρίτερα τα συγκροτήματα «Mirabilis Zalapa» και «What a pity».

Σπούδασε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε, στράφηκε στη λαϊκή μουσική. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τον δίσκο «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» το 1992, ο οποίος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας τα 125.000 αντίτυπα.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), «Χαμένος Νικητής» (1995), «Άλλο τι θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων είναι «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.

Η μεγαλύτερη, ίσως, επιτυχία του ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», με το βίντεο κλιπ στη Σαντορίνη με την Βάνα Μπάρμπα.


Ο Χρήστος Κυριαζής δεν ερμήνευε μόνον, αλλά έγραφε και τραγούδια, στίχους και μουσική. Τα δικά του τραγούδια ήταν γραμμένα, όλα, από τον ίδιο.

Ο Χρήστος Κυριαζής, όμως, ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω και από μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσαν άλλοι τραγουδιστές, όπως το τραγούδι «Στη Δραπετσώνα» με τον Βλάσση Μπονάτσο, ή το «Βράδυ Σαββάτου» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, και το «Μπρικάκι» με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Εκτός από τραγουδιστής, ήταν και ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος επιπλοποιός. Το έπιπλο ήταν οικογενειακή υπόθεση, ασχολούνταν τα αδέλφια του, ενώ ο ίδιος σπούδασε σχεδιασμό επίπλου στο Μιλάνο. Επιστρέφοντας, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση -ένα μικρό μαγαζί στα νότια προάστια, 38 τετραγωνικά, με έπιπλα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο- και την απογείωσε. Σχεδιάζοντας έπιπλα που άρεσαν πολύ και ξεπουλούσαν, επέκτειναν την επιχείρηση, ανοίγοντας μαγαζιά σε όλη την Αθήνα. Στον σχεδιασμό επίπλου επέστρεψε και μετά το διάλειμμα που έκανε στο τραγούδι και στη νύχτα.




 

Last modified on Wednesday, 10 November 2021 20:17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση