Print this page
Saturday, 04 December 2021 00:15

Πέγκυ Ζήνα: Το πρώτο τραγούδι που την «στοίχειωσε», οι συνεργασίες με Μίκη και Μητροπάνο και η οικογένεια

Rate this item
(0 votes)
Η Πέγκυ Ζήνα συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον Νίκο Χατζηνικολάου και μίλησε για τα πρώτα της βήματα, το τραγούδι που παραλίγο να της κόψει τη φόρα, τη συνεργασία με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την προσωπική της ζωή

 

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου η Πέγκυ Ζήνα κάνοντας τη δική της αναδρομή στην καριέρα της στο τραγούδι αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο "Ενώπιος Ενωπίω", σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση και μιλώντας για τα πρώτα της βήματα στην εγχώρια μουσική σκηνή, μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως η επιλογή του πρώτου της δίσκου δεν ήταν δική της επιλογή, ενώ το δημοφιλές πλέον τραγούδι "αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι" τη στοίχειωσε.



"Δεν ήταν επιλογή μου αυτός ο δίσκος, απλά ήμουν 19 χρονών και η εταιρεία που βρισκόμουν, ανάλογα με την εμφάνισή μου και το νεαρό της ηλικίας μου, μού έδωσαν ένα τραγούδι 'με σλόγκαν', το 'αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι'. Η πιο σωστή κριτική που είχα διαβάσει έλεγε τότε: 'Κρίμα το κοριτσάκι που το σύστησαν με λάθος τρόπο'. Δεν ήθελα να το πω το τραγούδι, θυμάμαι στο στούντιο έκλαιγα. Θέλω να πω όλα τα υπόλοιπα, όχι αυτό. Τότε ήταν και της μόδας τα σλόγκαν, όμως εμένα με ταλαιπώρησε πολύ. Μετά, δεν μου έδινε κανείς τραγούδια, ακόμη και φίλοι μου. Δεν λέγανε 'δεν δίνω τραγούδι στην Πέγκυ Ζήνα', έλεγαν 'δεν δίνω στην αν πας με άλλη'. Με 'στάμπαρε' πολύ. Το 'Έχει σύννεφα απόψε' ήταν η πρώτη μου ουσιαστική επιτυχία.. όταν είδα 3.000 άτομα να μου το τραγουδάνε δεν μπορούσα να συνεχίσω από τα κλάματα", δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν.


Ωστόσο, παρά τα μουσικά "στραβοπατήματα" των πρώτων χρόνων, η πορεία της ήταν ανοδική και η ίδια στα 25 χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα πραγματοποίησε συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Μητροπάνος, με την ίδια να σχολιάζει πως αυτή ήταν η πιο κομβική συνεργασία της ζωής της.

"Ήταν η πιο κομβική στιγμή όλης μου της πορείας. Ήταν το 'βουνό' μου και θα είναι για πάντα. Έτσι τον είχε βγάλει ο Γιώργος όταν δουλεύαμε μαζί, γιατί ήταν ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, παρείχε προστασία στους συνεργάτες του και ήταν η δεύτερη οικογένειά του. Να μη συζητήσω για την οικογένειά του, η ζωή του όλη. Ήταν δυο χέρια απλωμένα που όταν σε είχαν μέσα δεν είχες να φοβηθείς τίποτα. Έμαθα από εκείνον πως όταν είσαι μεγάλος είσαι παραπάνω γενναιόδωρος, δεν έχω γνωρίσει πιο ντόμπρο άνθρωπο και άνθρωπο τραγουδιστή να δίνει τόσο βάση στον στίχο. Αυτό το υιοθέτησα και εγώ. Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο μετά τον θάνατό του και όταν "έφυγε" άργησα πολύ να βρω τα πατήματά μου. Ένιωθα ότι όλα είναι μάταια σε αυτό τον χώρο".

 

 

Πηγή βίντεο: Greek Tv,youtube


Αναφέρθηκε όμως και στο κεφάλαιο προσωπική ζωή και στον επί 26 χρόνια σύντροφό της, Γιώργο Λύρα, με τον οποίον έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη 10χρονη Ηλέκτρα. Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί μια σχέση όταν ένας από τους δυο βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής και στα φώτα της δημοσιότητας, η Πέγκυ Ζήνα ανέφερε πως ενδεχομένως το μυστικό για να σωθεί μια τέτοια σχέση είναι ο άλλος άνθρωπος να μη βρίσκεται "μπροστά".

"Ένας δεύτερος λόγος που μας έχει κρατήσει μαζί τόσα χρόνια, είναι ότι ο Γιώργος έχει μεγαλύτερα όνειρα από εμένα για μένα", σχολίασε στη συνέχεια, ενώ παραδέχθηκε πως ο Γιώργος Λύρας πέρα από σύζυγός της είναι και πατέρας για εκείνη.

Last modified on Saturday, 04 December 2021 00:24
It's My Lifestyle

Latest from It's My Lifestyle