People

Thursday, 06 January 2022 17:58

Ο Στέλιος Πέτσας στο Μαραθώνα για τον εορτασμό των Θεοφανίων: «Χρόνια Πολλά, Καλή Φώτιση!»

Rate this item
(0 votes)
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανήμερα των Θεοφανίων, σήμερα 6 Ιανουαρίου του 2022, μετέβη στο Μαραθώνα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

 

 

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ευχήθηκε για τα Θεοφάνια: «Χρόνια Πολλά, Καλή Φώτιση!»

 

 

Άμεσα η λύση του προβλήματος με τις άδειες και τα rapid σε ΕΦΚΑ - ΕΡΓΑΝΗ, διεμήνυσε χθες ο Στέλιος Πέτσας - «Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός των επόμενων ωρών  θα ξεκαθαριστεί  το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ κορωνοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της ΕΡΓΑΝΗ, διεμήνυσε χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το «αληθινό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης» και δήλωσε, επίσης,   πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ο σχολιασμός του για το άνοιγμα των σχολείων


Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές των εορτών, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με τρία τεστ την εβδομάδα και νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα με έλεγχο στους μαθητές ολόκληρου του τμήματος εφόσον εμφανιστεί κρούσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε σχετικά και όσον αφορά στις αποφάσεις της Επιτροπής ότι «θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία»,  εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».

«Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική», τόνισε εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, «δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι δήθεν στέλνουμε επίτηδες τα παιδιά στο σχολείο για να νοσήσουν», ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξουν.

Αναφερόμενος στη χθεσινή εισήγηση της επιτροπής, είπε ότι αυτό που προκύπτει είναι το γεγονός ότι «οι ειδικοί θεώρησαν ότι έχουν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να πουν ότι "έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας, για να κάνουμε τις εισηγήσεις μας". Ότι ο κύκλος ζωής αυτής της μετάλλαξης φαίνεται ότι είναι σχετικά μικρός. Ότι η νόσηση που προκαλεί φαίνεται ότι είναι σχετικά ήπια. Και, επομένως, ένας ικανός αριθμός τεστ φαίνεται ότι είναι επαρκής, έτσι ώστε να μπορούμε να απομονώσουμε τα κρούσματα, μαζί με την πενθήμερη καραντίνα όταν κάποιος είναι θετικός στον ιό. Όταν, λοιπόν, η Κυβέρνηση έχει αυτό το πλαίσιο των απαντήσεων, λαμβάνει υπόψη τους τρεις αυτούς παράγοντες που ανακοινώθηκαν και χθες, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά για πάρα πολλούς λόγους, όχι μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και ψυχοκοινωνικούς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι -στα επόμενα εικοσιτετράωρα- θα έχει ξεκαθαρίσει πού θα κάνουν τα τεστ οι μαθητές, όταν εμφανίζεται κρούσμα σε μία σχολική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR tests, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση»

 

 

Last modified on Thursday, 06 January 2022 18:16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση