People

Friday, 14 January 2022 14:45

Dior Cruise 2022: Online πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «The Greek Bar Jacket», δείτε στιγμιότυπα πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show

Rate this item
(0 votes)
The Greek bar jacket -Ένα φιλμ για το making of της Dior Cruise '22 που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα

Το νέο ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μαριάννας Οικονόμου («Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες»), «The Greek Bar Jacket», απευθείας ανάθεση από τον Οίκο Dior, έκανε τη διαδικτυακή πρεμιέρα του την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Τo ντοκιμαντέρ δείχνει στιγμιότυπα πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show που παρουσίασε η Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον περασμένο Ιούνιο.

Με σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς Οίκου μόδας, η ταινία ακολουθεί την ομάδα της Dior με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chuiri από το Παρίσι  μέχρι το Άργος, το Σουφλί, την Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα, καθώς σταδιακά δημιουργούν το εμβληματικό Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η ταινία ακολουθεί την Maria Grazia Chiuri και τη δημιουργική ομάδα της Dior για επτά μήνες καθώς ταξιδεύουν από το Παρίσι για να επιλέξουν τους Έλληνες δημιουργούς και να παρασκευάσουν τα ρούχα της νέας κολεξιόν.

 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ Productions (Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ) σε συνεργασία με τον Οίκο μόδας Dior.

Who is who


Η Μαριάννα Οικονόμου σπούδασε ανθρωπολογία, φωτοδημοσιογραφία και παραγωγή βίντεο στο Λονδίνο. Εργάστηκε αρχικά ως φωτογράφος και ερευνήτρια σε ελληνικά και ξένα έντυπα, κανάλια και οργανισμούς. Από το 2000 ασχολείται με το ντοκιμαντέρ όπου εκτελεί παραγωγές για την ΕΡΤ και σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή με ξένα κανάλια (BBC, ARTE, YLE) που συμμετέχουν σε διεθνή Φεστιβάλ («Το Σχολείο», «Για μια θέση στο χορό», «Οδός Σφακτηρίας», «Bells, Threads and Miracles», «Άκουσέ με», «Food for Love», «Ο πιο μακρύς δρόμος»). Η τελευταία της ταινία, «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» που έκανε πρεμιέρα στην Berlinale, ήταν η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ το 2020 και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Last modified on Friday, 14 January 2022 14:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση