People

Monday, 24 January 2022 15:16

Thierry Mugler: Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός σχεδιαστής, στα 73 του χρόνια

Rate this item
(0 votes)
Thierry Mugler δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος avant-garde designer που άφησε πίσω του ένα έργο εμβληματικό για τον χώρο της υψηλής ραπτικής...

Ο γάλλος δημιουργός Thierry Mugler, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τη δεκαετία του 1980, απεβίωσε χθες Κυριακή στα 73 του χρόνια από φυσικά αίτια, όπως ενημέρωσε ο πράκτοράς του, ο Ζαν-Μπατίστ Ρουζό, το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

«Με απέραντη θλίψη πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον θάνατο του Thierry Mugler, ο οποίος επήλθε την Κυριακή 23η Ιανουαρίου 2022», ανέφερε  ο ίδιος σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του γάλλου μόδιστρου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

 

 

Ο Mugler ήταν ευρέως γνωστός για τα σχέδια με φαρδείς ώμους και την έντονη σχεδιαστικά ραπτική του, που άντλησαν τη γοητεία του 1940 και του 50.



Τα σχέδια του Mugler φορέθηκαν από διασημότητες όπως ο David Bowie και η Lady Gaga. Το 2019 σχεδίασε δε ένα φόρεμα για την εμφάνιση της Kim Kardashian στο Met Gala.



O πρώην χορευτής μπαλέτου Mugler γεννήθηκε στο Στρασβούργο το Δεκέμβριο του 1948. Ως νεαρός ενήλικας έφτασε στο Παρίσι στην εκπνοή της δεκαετίας του '60 και σχεδόν μία πενταετία αργότερα κατάφερε να ιδρύσει τη φίρμα του, «Thierry Mugler». Ο οραματιστής σχεδιαστής μεσουράνησε και διαμόρφωσε τις τάσεις στο χώρο της πασαρέλας τις δεκαετίες του '80 και του '90 με τις «αιχμηρές» και πληθωρικές συνθέσεις του. Οι κολεξιόν του τολμηρού καλλιτέχνη ασπάζονταν την αισθητική του άκρατου υλισμού και της ντεκαντάνς ενώ λανσάρισε και το ανάρπαστο eau de parfum «Angel».

 

 

Ένα από τα shows του που έγραψαν ιστορία, ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα όσα έκανε, ήταν εκείνο με το οποίο γιόρτασε τα είκοσι χρόνια του στον χώρο της μόδας, δείχνοντας τη συλλογή του για τη σεζόν Φ/Χ 1995-1996 στο Cirque d'Hiver (Το Τσίρκο του Χειμώνα), στο Παρίσι.

Οι φωτογραφίες στη Γροιλανδία και τον υπόλοιπο πλανήτη


Η εικονική λήψη με την Claude Heidemeyer ξαπλωμένη στον παγετώνα του Disko Bay, στη Γροιλανδία, έχει αφήσει εποχή...

 

Πηγή φωτογραφίας άρθρου και μακέτας: Facebook

Last modified on Monday, 24 January 2022 23:00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση