People

Thursday, 19 May 2022 22:26

Η Τζάκι Κένεντι έφυγε σαν σήμερα: Η εμβληματική γυναίκα και ο μύθος της ζωής της

Rate this item
(0 votes)
Η Ζακλίν Λι Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και στη συνέχεια σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα των εφοπλιστών Αριστοτέλη Ωνάση, πέθανε στις 19 Μαΐου 1994, μια από τις πιο θαυμαστές και μαγευτικές γυναίκες στον κόσμο εκείνη την εποχή των μεγάλων μύθων του περασμένου αιώνα.

 

Γεννήθηκε σε μια πλούσια Γαλλικής καταγωγής Καθολική οικογένεια στις 28 Ιουλίου 1929, στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης.

 

 Ο πατέρας της ήταν χρηματιστής και η Τζάκι ήταν η μεγαλύτερη από τα δύο αδέρφια της, την Τζάνετ και τον Τζον. Από μικρή ασχολήθηκε με την ιππασία, την ζωγραφική και την συγγραφή, ενδιαφέροντα που ακολούθησε και στην ενήλικη ζωή της.



Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο (παρακολούθησε επίσης τη Σορβόννη στο Παρίσι για ένα χρόνο) και στη συνέχεια έγινε φωτογράφος και δημοσιογράφος για τους Washington Times-Herald. Συστήθηκε τον Μάιο του 1952 με τον νεαρό γερουσιαστή John F. Kennedy, με τον οποίο παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα.

Η Τζάκι αρχικά έδειχνε φανταστικά δίπλα στον σύζυγό της, ο οποίος σκεφτόταν να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ο Κένεντι μπόρεσε να ορκιστεί το 1960, σε ηλικία μόλις 43 ετών, ως ο νεότερος εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος και η ελκυστικότητα της συζύγου του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του στις εκλογές.

 

 

Η Τζάκι, 31 ετών, μετακόμισε στον Λευκό Οίκο ως η νεότερη Πρώτη Κυρία όλων των εποχών και άλλαξε το κοινωνικό της στυλ στην Ουάσιγκτον μέσα σε σχεδόν λίγες εβδομάδες. Οι κενές, άκαμπτες δεξιώσεις αντικαταστάθηκαν από περιστασιακά αλλά κομψά δείπνα και πάρτι στα οποία ήταν καλεσμένοι και καλλιτέχνες.

Το γούστο και η γοητεία της λειτούργησαν ως πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες που φορούσε, που όλοι ήθελαν να φορέσουν. Η στάση του σώματος και το περπάτημα του έγιναν θέμα στις σχολές μανεκέν, έδινε πλήθος συνεντεύξεων και φωτογραφιζόταν συνεχώς. Η «βασίλισσα της δημοκρατίας» μερικές φορές έσπρωχνε και τον σύζυγό της στο παρασκήνιο. Ο Κένεντι ήρθε στο προσκήνιο μετά από μια επίσκεψη στη Γαλλία: Είμαι ο άνθρωπος που συνόδευσε τη Ζακλίν Κένεντι στο Παρίσι.

 

Η Τζάκι ανέχτηκε με αξιοπρέπεια τις αποτυχίες του προέδρου, χωρίς να μίλησε ποτέ για τη δοκιμασία της, την προσωπική της δυστυχία, παρόλο που έκανε άμβλωση δύο φορές, ένα παιδί πέθανε λίγων ημερών, ένας γιος και μια κόρη έζησαν στην ενηλικίωση.

Ο Κένεντι έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας. «Η χήρα του έθνους», που πιτσιλίστηκε από το αίμα του συζύγου της, τράβηξε τη βέρα της στο δάχτυλο του νεκρού και θεώρησε τη ζωή της τελειωμένη στην κηδεία. Όταν ο κουνιάδος της, Ρόμπερτ Κένεντι, δολοφονήθηκε το 1968, έμοιαζε ήδη στα μάτια των Αμερικανών σαν ηρωίδα ελληνικής τραγωδίας.

Συγκλόνισε την Αμερική και τον κόσμο ακόμη περισσότερο όταν έφυγε από την πολιτική και τη ζωή της φυλής Κένεντι εκείνη τη χρονιά: παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, έναν Έλληνα μεγιστάνα του πλοίου 28 χρόνια μεγαλύτερο. Δεν ήταν ερωτευμένη και το ίδιο το συμβόλαιο γάμου ξεκίνησε σε 28 σελίδες: η Ζακλίν ήθελε να φέρει ειρήνη και οικονομική ασφάλεια στον εαυτό της και στα παιδιά της.

 

Μετά τον θάνατο του Ωνάση το 1975, αποδείχθηκε ότι η διαθήκη του δισεκατομμυριούχου ήταν γραμμένη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και το συμβόλαιο γάμου του με τη χήρα του μπορούσε να «κληρονομήσει» μόνο 20 εκατομμύρια δολάρια εδώ, τα οποία οι δικηγόροι της Τζάκι άσκησαν για 26 εκατομμύρια μετά από δύο χρόνια δικαστικού αγώνα. πάνω.

Η δεύτερη χήρα, ακόμη μόλις 46 ετών μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου αποσύρθηκε από το κοινό με τον παλιό της φίλο έμπορο διαμαντιών και εργάστηκε ως συντάκτρια στον Viking Press και στη συνέχεια στο Doubleday.

 

Διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 1994 και πέθανε στις 19 Μαΐου 1994 στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 64 ετών.

Θεωρούμενη σύμβολο μόδας στα μάτια του κοινού, ενσάρκωσε την ευγενή υπεροχή, τη χάρη της νεότητας και τον πλούτο της γεύσης, που πήρε το όνομά του από τον East Garden του Λευκού Οίκου και πολλά σχολεία.

Έχει κάνει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για τη ζωή του, όπως η Τζόντι Φόστερ, η Ζακλίν Μπισέτ, η Κέιτι Χολμς και ο Άντι Γουόρχολ. Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση ήταν ανάμεσα στους 18 πιο θαυμαστές Αμερικανούς της περασμένης χιλιετίας στο τέλος της χιλιετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup.

 

Last modified on Thursday, 19 May 2022 22:38

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση