People

Monday, 25 July 2022 12:26

Η μεγάλη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Rate this item
(0 votes)
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς, μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.



Η δεξίωση ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου της Δημοκρατίας, που έκανε μεταξύ άλλων λόγο για μια ημέρα με «ιδιαίτερο συμβολικό αποτύπωμα και βάρος για τη δημοκρατία μας», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της «στους αγωνιστές κατά της δικτατορίας, σε αυτούς που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ελευθερία όλων μας», ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη απουσία της Φώφης Γεννηματά.

 



Στην ομιλία της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα ενότητας, αναζήτησης συναινέσεων και συγκλίσεων για το καλό του τόπου, εν μέσω σκληρών διλημμάτων και δύσκολων επιλογών σε ένα αβέβαιο και απειλητικό διεθνές περιβάλλον, αλλά και μήνυμα προς την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι «καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Στην δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, παρευρέθηκαν επίσης άτομα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων και δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, άτομα με Αναπηρία, στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, άτομα από τον χώρο της Υγείας, διακεκριμένοι επιστήμονες, αθλητές, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της Οικονομίας, κάτοικοι ακριτικών περιοχών, αριστεύσαντες μαθητές, φοιτητές Ρομά, στελέχη Αεροπυρόσβεσης, άστεγοι, πρόσφυγες, καθώς και η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών με τον προπονητή τους.

Στο πλαίσιο αυτό προσκλήθηκαν η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, γενετιστής, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής της Γενεύης, ο Χρήστος Κυρατσούς, αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron, ο Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός- επιστήμονας του διαστήματος, ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Σαϊντού Καμαρά, αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα, ο Σελίμ Παρασκευάς, νεαρός Ρομά που σπουδάζει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Λίλιαν Στεφανάκη, δήμαρχος Γαύδου, ο Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στην ακριτική Χάλκη, η οικογένεια του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του περασμένου έτους.

 

 

 

Last modified on Monday, 25 July 2022 13:02

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση