The Culture Agenda

Monday, 01 November 2021 12:44

Η ατζέντα της εβδομάδας: Νοέμβριος με δυνατά opening - Τρώμε σε«Zuka»,«Iguazu», και απολαμβάνουμε θεατρικές πρεμιέρες

Rate this item
(0 votes)
Ο Νοέμβριος έφτασε και είναι ο πιο γεμάτος και λαμπερός μήνας του Φθινοπώρου καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την χριστουγεννιάτικη περίοδο Γράφει η Μαρία Περδικέα

Καινούργια μπαρ και κλαμπ κάνουν δυνατά opening, αγαπημένα εστιατόρια μας συστήνονται ξανά έπειτα από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, νέα projects υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες, οι εγχώριοι celebrities νυχτοπερπατούν ξανά στα κοσμικά πάρτι ενώ οι θεατρικές πρεμιέρες μας κρατούν σε καλλιτεχνική εγρήγορση.

Δείτε τις προτάσεις του Itsmylifestyle.gr

New Entry restaurant: Το Iguazu Athens είναι το μαγαζί που συζητάει όλη η Αθήνα. 

 

Ένας τροπικός καταπράσινος παράδεισος εμπνευσμένος απο την ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής στην καρδιά της πόλης άνοιξε πριν απο λίγες μέρες καταφέρνοντας να γίνει talk of the town τόσο για το εξωτικό ινσταγκραμικό του σκηνικό όσο και για το party mood που επικρατεί σε συνδυασμό με την ωραία fusion κουζίνα. Πίσω απο αυτό το ομολογουμένως εντυπωσιακό resto bar κρύβεται το δυνατό team του Toy Room, του ξενοδοχείου Semeli και του «Bao’s» της Μικρής Βενετίας. Ο Γορίλας που δεσπόζει σε περίοπτη θέση στην αίθουσα πρωταγωνιστεί στα instagram stories οσο το κοινό γεύεται το φινετσάτο μενού που επιμελήθηκε ο Γιάννης Παρίκος. Αξίζει να δοκιμάσετε το tataki με σησαμέλαιο, σόγια και φύκια wakame, το καρπάτσιο μοσχάρι, ρόκα, βινεγκρέτ τρούφας, πίκλα μουστάρδας και blue cheese αλλά και την σαλάτα με τραγανή πάπια. Δεν μας ενθουσίασαν ωστόσο το σεβίτσε λαβράκι με passion fruit, πιπεριά aji amarilo και καλαμπόκι όπως και η Πικάνια με ψητό μαρούλι που την θέλαμε πιο τρυφερή και ζουμερή. Ωραία είναι τα  tacos με σολομό και τόνο και το sashimi με garlic ponzu. Σε κάθε περίπτωση το Iguazu Athens είναι ένα κεφάτο all day resto που μας αρέσει πολυ τόσο για το τροπικο ντεκόρ του οσο και την party διάθεση και το τολμηρό γευστικό προφίλ του.

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, Ιλίσια.

 

Παράσταση: «Ο Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη 

 

Το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του, αφού στην ουσία περιγράφει την οικογένειά του. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του αιώνα. Ένα «έργο μνήμης» όπως ο ίδιος χαρακτήριζε τον Γυάλινο Κόσμο, είναι ένα έργο για τις εύθραυστες ισορροπίες. Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στην Αμερική της μεγάλης Ύφεσης ο Τομ, ένας νεαρός ποιητής, ασφυκτιά στη δουλειά του και στο μικρό διαμέρισμα που μοιράζεται με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή του, Λόρα, ένα φοβισμένο πλάσμα που προτιμά τη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια από τους ανθρώπους. Ο καθένας από αυτούς έχει επιλέξει να βρει καταφύγιο στο δικό του φανταστικό τόπο σε μια προσπάθεια να αντέξουν το παρόν. Αξίζει να σημειώσουμε οτι το έργο σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού και αγαπημένου Γιώργου Νανούρη έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή – Νίκος Κούρκουλος και ξεπέρασε τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις.Τώρα ηρθε η ώρα να το απολαύσουμε τους εξαίρετους Λένα Παπαληγούρα, Αννα Μάσχα, Αναστάση Ροϊλό και Κωνσταντίνο Μπιμπή στην σκηνή του θεάτρου Αλκυονίς. Η μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου και τα κοστούμια των  Deux Hommes. 

Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, απο 29/10  

 

 

Party: Το γενέθλιο πάρτι του Pr manager Γιάννη Καζανίδη στο Quintessa Bistro. 

 

Την περασμενη Τρίτη ο αγαπημένος και πάντα κεφάτος σύμβουλος επικοινωνίας και pr manager Γιάννης Καζανίδης μας υποδέχτηκε στο φινετσάτο Quntessa Bistro με αφορμή το πάρτι γενεθλίων του. Λίγο μετα τις εννέα το βράδυ  πλήθος απο φίλους, στενούς συνεργάτες και celebrities κατέφτασαν για να ευχηθούν στον  γνωστό Pr man. Ηταν μια βραδιά που τα είχε όλα, κέφι, ωραίες μουσικές, χαρούμενους καλεσμένους, υπέροχα γλυκά απο τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, δροσερά ποτά με την μοναδική Stolichnaya και καλογουστο στολισμό που επιμελήθηκε η  Βάλια Πετρίδη της εταιρείας PetridisLV.  

 

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ, ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΚΗ ΒΑΤΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΤΟΥ 

 

 

ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ 

 

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΔΙΚΕΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΩΡΟΣ 

 

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΤΟΥ QUINTESSA, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ, ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ 

 

ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ 

 

ΠΑΥΛΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ

 

Glam opening: Το κοσμοπολίτικο «Zuka Athens» συγκεντρώνει το πιο όμορφο κοινό της πόλης. 

 

Είναι ένα απο τα εστιατόρια που δεν προλάβαμε να χαρούμε όσο θα θέλαμε καθώς άνοιξε λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορωνοϊού. Ενάμιση χρόνο μετά στον χώρο του ιστορικού Kalua στην οδό Αμερικής 6, το super glam Zuka έκανε δυναμικό opening την περασμένη εβδομάδα συγκεντρώνοντας το ομορφότερο κοινό της Αθήνας. Σε έναν εντυπωσιακό χώρο υψηλής αισθητικής που θυμίζει έντονα τα κλαμπ στο Mayfair του Λονδίνου και υπέροχες γεύσεις ασιατικής κουζίνας το Zuka αφήνει έντονα το αποτύπωμα του στον νυχτερινό κοσμικό χάρτη της πρωτεύουσας. Μια επιβλητική σκάλα μας οδηγεί στο εντυπωσιακό μπαρ το οποίο δεσπόζει στην μέση του εστιατορίου όπου εκεί "παίζεται" όλο το παιχνίδι. Το φαγητό είναι υπέροχο, η ενέργεια εκρηκτική και το vibe sexy και αισθησιακό όπως και το ντεκόρ του. Ενα εστιατόριο που βρίσκουμε αφορμές για να το επισκεφθούμε πολλές φορές. 

Zuka Athen, Αμερικής 6

 

Performance: «Stones and Bones» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. 

 

Στο νέο τους έργο, “Stones and Bones”, οι RootlessRoot συνεργάζονται με τον Άγγλο γλύπτη Peter Randall-Page και δημιουργούν μια παράσταση για την παροδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο επίκεντρο του έργου τοποθετείται το λευκό μάρμαρο –το υλικό με τη μεταφυσική διάσταση, το θεμέλιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού– παρόλο που η φυσική του θέση είναι μέσα σε μεγαλόπρεπα βουνά και έξω από θεατρικές συμβάσεις. Στο “Stones and Bones”, πέντε ερμηνεύτριες, με τη συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Βασίλη Μαντζούκη, δημιουργούν ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και την ανάγκη να αφήσουμε το αποτύπωμα μας στον κόσμο. Η παράσταση, σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ξεκίνησε πρόβες στις αρχές του 2020 και θα έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Εξαιτίας της πανδημίας, τρεις εβδομάδες πριν ανοίξει η αυλαία της Κεντρικής Σκηνής, κάθε προετοιμασία σταμάτησε, γεγονός που επαναλήφθηκε με το κλείσιμο όλων των θεατρικών σκηνών της Ελλάδας το φθινόπωρο του 2020. 

Στη Κεντρική σκηνή απο τις 3 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. 

 

 

Last modified on Monday, 01 November 2021 23:06

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση