The Culture Agenda

Tuesday, 16 November 2021 01:38

Το ItsMyLifeStyle.gr προτείνει Emma Shapplin στο Christmas Theater, Ζουγανέλη στο Θησείο και «Ivis 4» by Λουκάκος

Rate this item
(0 votes)
Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα - Γράφει η Μαρία Περδικέα




Ενάμιση μήνα πριν «ρίξει αυλαία» το 2021και με την πανδημία να μην μας αφήνει ακόμα να απολαύσουμε την ζωή όπως την θέλουμε η Αθήνα ετοιμάζεται για την λαμπερή περίοδο των Χριστουγέννων.


Το Itsmylifestyle.gr παρακολουθεί τις νέες αφίξεις, τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις και τις μεγάλες παραγωγές και προτείνει:

Συναυλία: Η Εμα Σάπλιν για μια και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα. 

 

Οι διάσημοι και αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό τραγουδιστές της ποπ όπερας Έμα Σάπλιν και Αλεσάντρο Σαφίνα θα ανέβουν στη σκηνή του Christmas Theater για μία ξεχωριστή συναυλία με ζωντανή ορχήστρα και χορωδία. Βιενέζικα βαλς της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης θα μας μεταφέρουν στον 18ο αιώνα ενώ χορευτές και σολίστ θα παρουσιάσουν κλασικά κομμάτια του Μότσαρτ και του Στράους. Ρομαντική, μυστηριώδης και εκρηκτική η Έμα Σάπλιν συνδυάζει την ένταση και την συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Spente le stelle» αλλά και τις απίστευτες πωλήσεις του δίσκου «Carmine Meo» που έχει φτάσει στο ρεκόρ των 1.500.000 αντιτύπων, η καριέρα της απογειώθηκε. Θα την απολαύσουμε στις   μαζί με τον διάσημο Ιταλό τενόρο Αλεσάντρο Σαφίνα σε μια μοναδική συνάντηση που θα μείνει στην ιστορία.

Christmas Theater,  Λεωφόρος Βεϊκου 139 

 

Θέατρο: «Έκτορος Καθάρσις», «Τζόρνταν», «Η Γυναίκα της Πάτρας», τρείς αξιόλογοι μονόλογοι στα θέατρα της Αθήνας. 

 

Ο μονόλογος του Δημήτρη Λάλου, με τίτλο Έκτορος Κάθαρσις, παρουσιάζεται στο θέατρο Tempus Verum εν Αθήναις σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του ίδιου. Ο Λάλος, με όχημα το ομηρικό έπος, επιχειρεί αφενός την ανάδειξη του μύθου από την σκοπιά του Έκτορα – μία σπάνια προσέγγιση του κειμένου- αφετέρου την «αποκατάσταση» του ήρωα στη θέση που του αρμόζει, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα υψηλά ιδανικά που διέπουν τα Ομηρικά Έπη. Στο κείμενο «Έκτορος Κάθαρσις» έχουν απομονωθεί όλοι οι στίχοι, ετεροαναφορικοί ή αυτοαναφορικοί, σχετικά με τον Έκτορα και αποδίδονται με τη μορφή ραψωδιακής αφήγησης, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η πρεμιέρα έγινε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. 

Το “Τζόρνταν” βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Σίρλεϊ Τζόουνς, της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, που συντάραξε την κοινή γνώμη της Βρετανίας στα ’80s. Η Μαρία Κορινθίου είναι εξαιρετική στο μονόλογο που συγκαταλέγεται στους πιο σπουδαίους του θεάτρου, υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη. Μια ιστορία που αποκάλυψε η ίδια η Σίρλεϋ, όσο καιρό ήταν κρατούμενη στη φυλακή, στη συγκρατούμενή της Άννα Ρέϋνολντς, τη μία από τις δυο συγγραφείς. Η παράσταση παίζεται για τρίτη σεζόν στο Alhambra Art Theater.  

“Η γυναίκα της Πάτρας” με την Ελένη Κοκκίδου είναι μια ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80.Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει,χορεύει,κλαίει γελάει, θυμώνει, προκαλεί. Σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Πόλη. 

Tempus Verum εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 

Alhambra Art Theater, Στουρναρη 53, Αθήνα 

Θέατρο Πόλη, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας 

 

Live: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε live εμφανίσεις σε καινούργιο χώρο. 

 

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται σε έναν νέο χώρο, με νέα μπάντα, με τα καινούρια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ηχογραφεί αυτόν τον καιρό αλλά και με όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα, από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο ως τα τέλη Ιανουαρίου. Εκρηκτική και αυθεντική ερμηνεύτρια είναι ένα σώμα και μια φωνή που φλέγεται, είναι πάντα παρούσα και ειλικρινής. Μαζί της οι σπουδαίοι μουσικοί: Μιχάλης Καπηλίδης – τύμπανα, Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν, Βασίλης Νησσόπουλος – μπάσο, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – πνευστά,

Νίκος Μέρμηγκας –  μπουζούκι, λαούτο, καβάλ, Φώτης Δεληνικόλας  – κιθάρες, Στέλιος Φραγκούς – πλήκτρα πιάνο και Φίλιππος Βασιλόπουλος  – τουμπερλέκι. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εεμφανίσεις της δημοφιλούς τραγουδίστριας στο Studio Asomaton.

Studio Asomaton, Ασωμάτων 1, Θησείο.

 

Food: Το Ivis 4  είναι μια όαση στου Ψυρρή. 

 

Πρόκειται για το νέο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο ισόγειο του νέου boutique hotel στου Ψυρρή. Σε έναν ιδιαίτερα καλόγουστο χώρο όπου κυριαρχούν τα τροπικά φυτά μπορείτε να γευθείτε συνταγές μεσογειακής κουζίνας, που προσεγγίζονται από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Αξίζει να δοκιμάσετε τα νόστιμα τα black angus burger, τα ζυμαρικά με αβοκάντο, τις δημιουργικές σαλάτες και τα εξαίσια γλυκά του – ξεχωρίσαμε την μους απο χαλβά με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.

Ήβης 4, Ψυρρή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Last modified on Tuesday, 16 November 2021 21:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση