The Culture Agenda

Tuesday, 30 November 2021 22:52

To Itsmylifestyle.gr προτείνει Πρέγκοβιτς στο Christmas Theater, το νέο Japanese Senta και Αργυρό στο Theatro

Rate this item
(0 votes)
Η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της, στολίζεται, φωτίζεται και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Το σκηνικό στο Σύνταγμα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και σε όλα τα μεγάλα προάστια είναι άκρως εντυπωσιακό και βάζει σε ινσταγκραμικό πειρασμό ακόμα και τους πιο συντηρητικούς. Σε αυτό το ονειρεμένο σκηνικό και υπο την σκιά της πανδημίας που δείχνει για άλλη μια φορά... τα δόντια της ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς να γιορτάσουμε την ομορφότερη γιορτή του κόσμου.   Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Παράσταση: Ο Γκόραν Μπρέκοβιτς στο Christmas Theater 

 

Η γιορτή που θα παρουσιάσει ο διάσημος καλλιτέχνης περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».  Μια γιορτή συναισθημάτων, μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει μαζί μας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη. 

Christmas Theater, στις 15 Δεκεμβρίου 

 

Restaurant: Το Senta έχει πάθος με τη Ιαπωνία. 

 

Η αλήθεια είναι πως καθε νέα άφιξη στην εμβληματική αθηναϊκή στοά της Βουκουρεστίου μας απασχολεί λίγο παραπάνω καθως το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί αγαπημένο γαστρονομικό προορισμό. Το Senta  έκανε την εμφάνιση του πριν απο δύο εβδομάδες αφήνοντας πολυ καλές εντυπώσεις. Επισκεφθήκαμε το καλόγουστο και μίνιμαλ εστιατόριο και μας άρεσε πολύ το στυλάτο γήινο ντεκορ του με τα πλεγμένα χιαστι φωτιστικά και τις υπέροχες ροζ κερασιές στον εξωτερικό χώρο. To  Senta πήρε το πόστο του Bricolage στη Στοά Σπυρομήλιου. Το φαγητό τώρα που είναι και το ζητούμενο σε γενικές γραμμές έχει ενδιαφέρον. Ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Πολιτάκος προτείνει ιαπωνικές γεύσεις με fusion διάθεση. Δοκιμάσαμε τα κλασικά και signature sushi rolls, nigiri και sashimi το οποίο ήρθε απρόσμενα κομμένο σε χοντρές φέτες. Ξεχωρίσαμε τα χτένια, το nigiri απο κοιλιά τόνου και τα εξαιρετικά ρολάκια με fois gras. Το sando sandwich με black angus και σως ντομάτας ήταν σκέτη αμαρτία. Το προσωπικό ευγενικό και γρήγορο αν και κάποιες αργοπορίες τις είχαμε αλλά μας αντάμειψε το γλυκό φινάλε με το τζικέικ με τόφου.

Senta,  Βουκουρεστίου 3,  City Link, Σύνταγμα.

 

Θέατρο: «Πάρτυ Γενεθλίων», το αριστούργημα του Χαρολντ Πίντερ 

 

Στο Πάρτυ Γενεθλίων ο συγγραφέας παρασύρει τον θεατή σε έναν κόσμο πολύ οικείο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν μένει ανακουφιστικά σταθερό. Οι χαρακτήρες συστήνονται με κάποια δεδομένα τα οποία στη συνέχεια αναιρούνται. Το έργο του σπουδαίου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα, Χάρολντ Πίντερ παίζεται στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, με τους εξαιρετικούς  ηθοποιούς Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Άλκηστη Ζιρώ, Φώτη Θωμαΐδη, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Στεφόπουλο και Αθηνά Τσιλύρα. Λίγα λόγια για το έργο: Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα». 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής έως 16/1/2022 

 

Live: Κωνσταντίνος Αργυρός και Ελένη Φουρέϊρα στο Theatro Music Hall 

 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης επιστρέφει στην πίστα του Theatro Music Hall  και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους θαυμαστές του σε έναν ανανεωμένο χώρο. Μαζί του θα βρίσκεται και η εκρηκτική Ελένη Φουρέϊρα παρουσιάζοντας ένα σουπερ εντυπωσιακό και σέξι σόου. Το αχτύπητο δίδυμο προβλέπεται να βάλει «φωτιά» στην πίστα ενω τρίτος στην παρέα θα είναι ο Γιώργος Κακοσαίος. 

Theatro Music Hall,  Λεωφ. Ποσειδώνος 26, Αθήνα, απο τις 3/12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Wednesday, 01 December 2021 10:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση