The Culture Agenda

Tuesday, 18 January 2022 13:51

Πού θα βγούμε αυτή την εβδομάδα, τέσσερις προτάσεις για θέατρο και φαγητό

Rate this item
(0 votes)
Η ατζέντα της εβδομάδας: Τι παίζει στην Αθήνα - Γράφει η Μαρία Περδικέα

Ο ερχομός της νέας χρονιάς φέρνει και νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Είτε πρόκειται για blockbuster, είτε για indie παραγωγές, η ανυπομονησία για κάτι το «φρέσκο» είναι μεγάλη. Και όχι μόνο στον κινηματογράφο...

Συνεχίζουμε να προφυλασσόμαστε, να τηρούμε τα μέτρα  και σχεδιάζουμε τις εξόδους μας για το 2022 με πολλή όρεξη καθώς έρχονται εντυπωσιακές πρεμιέρες, νέα εστιατόρια και σημαντικά εικαστικά γεγονότα.

 

Ωστόσο, στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών, που συνεδριάζουν αύριο, Τετάρτη, φαίνεται πως βρίσκεται η παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και αυτήν την Κυριακή, 23 του μηνός.

Παράσταση: Το MOBY DICK, THE Musical του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι ένα υπερθέαμα 

 

Ένα περιπετειώδες μουσικό και φιλοσοφικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια. Ο Moby Dick «βουτάει» ξανά από τη σκηνή στον ωκεανό της Μουσικής και  υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με μια απόλυτα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική σύνθεση αλλά και παραγωγή. Το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα είναι ένα τεράστιο σε μέγεθος εγχείρημα. Ένα λιμπρέτο 29.198 λέξεων, 23 ερμηνευτών επί σκηνής και 12 μουσικών ζωντανά 430 ωρών πρόβας και 250 ωρών μουσικής διδασκαλίας. Ακόμα 135 κοστούμια, αμέτρητες αλλαγές σκηνών, 70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές και 3D videos έρχονται να συναρπάσουν και να χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο κοινό, εναρμονισμένη με το παγκόσμιο αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ. Μια πολυεπίπεδη ιστορία, μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, με μια βαθιά φιλοσοφική διάσταση. Η επική σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το τεράστιο μουσικό και θεατρικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, με τη ζωντανή ορχήστρα υπό τη έμπειρη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, τα μυθικά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα επιβλητικά κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, τις ευφάνταστες χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τους μοναδικούς φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3D animation του Candyshop VFX (Ευάγγελου Κουλουκύθα) σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer, Visual Effects Director της CandyshopVFX “The Division” και Art Direction video υλικών του Στάθη Αθανασίου που ξεπερνούν τα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά τεχνολογικά δεδομένα. 

Christmas Theater, Παραστάσεις: 9 Φεβρουαρίου – 10 Απριλίου 2022 

 

Εστιατόριο: Το Mexico Mi amor ειναι το νέο μεξικάνικο spot στο Κολωνάκι. 

 

Η αγάπη για την μεξικάνικη κουζίνα έχει φανατικούς οπαδούς και στην χώρα μας, γεγονός που αποτυπώνεται στον γαστριμαργικό χάρτη της πόλης. Το Mexico Mi Amor στην Τσακάλωφ είναι ένα χαρούμενο μαγαζί με υπέροχο ντεκορ και αυθεντικές γεύσεις απο την αγαπημένη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το βράδυ που το επισκεφθήκαμε δυστυχώς δεν είχε μουσική (στα πλαίσια της απογόρευσης) ωστόσο το μενού ήταν πραγματικά εξαίρετο. Ο σεφ Θάνος Στασινός επιμελείται το μενού το οποίο περιλαμβάνει κλασικές επιλογές όπως fajitas, tacos και burritos αλλά και πεντανόστιμες γευστικές επιλογές όπως το κοτόπουλο με περουβιανή μαρινάδα. Το ντεκορ άκρως ινσταγκραμικό με  πολυ χρώμα, έξυπνα μηνύματα στους τοίχους και την μαγική φιγούρα της Φρίντα Κάλο.

Τσακάλωφ 10, Κολώνάκι. 

 

Θέατρο: Οι “Αινιγματικές Παραλλαγές” του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη 

 

Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστούν στις «Αινιγματικές Παραλλαγές».  Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συναντάει σκηνοθετικά τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και μαζί έρχονται αντιμέτωποι μέσα από το έργο, με τον διχασμό, την απομόνωση, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα αιώνια μυστήρια του έρωτα. Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με  Νόμπελ  που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον  Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 

 

Μιούζικαλ: «Η αυλή των θαυμάτων» με δυνατό καστ στο Μέγαρο Μουσικής 

 

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη μετατρέπεται σε μιούζικαλ με εντυπωσιακό καστ. Οι Ρούλα Πατεράκη,  Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κόρα Καρβούνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιώργος Γάλλος, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, η διεθνής σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη και η Φιλαρέτη Κομνηνού πρωταγωνιστούν, ο Χρήστος Σουγάρης σκηνοθετεί ενω την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο καταξιωμένος σολιστ Στέφανος Κορκολής. Η Αυλή των θαυμάτων είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, απο τις 9 Φεβρουαρίου. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Tuesday, 18 January 2022 22:34

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση