The Culture Agenda

Tuesday, 25 January 2022 23:57

Πού να βγω αυτή την εβδομάδα, 3+1 προτάσεις για θέατρο και φαγητό - ποτό

Rate this item
(0 votes)
Το Αμαντέους του Πήτερ Σάφερ έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των οκτώ όσκαρ το 1984. Τη φετινή σεζόν παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Νίκο Ψαρρά, τον Γιάννη Νιάρρο και τη Μαίρη Μηνά

 

Παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας έδειξε αγριεμένος τα δόντια του,  με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να βρίσκει απροετοίμαστο τον κρατικό μηχανισμό και την πανδημία να συνεχίζει να μας απασχολεί η πολιτιστική ατζέντα μας είναι πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα. Νέες θεατρικές πρεμιέρες, καινούργια εστιατόρια που μόλις άνοιξαν, νέες κινηματογραφικές παραγωγές και ένα υπέροχο pastry shop με γλυκά που θυμίζουν sushi.

Γράφει η Μαρία Περδικέα  

 

Πρεμιέρα: Έρχεται ο «Αμαντέους» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. 

 

Το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ το οποίο μάγεψε κοινό και κριτικούς όταν έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των 8 όσκαρ το 1984, παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 2 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Νίκο Ψαρρά, τον Γιάννη Νιάρρο και τη Μαίρη Μηνά. Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αντόνιο Σαλιέρι, αρχιμουσικός της αυλής του αυτοκράτορα Ιωσήφ, συναντιέται με τον νεαρό Αμαντέους. Καθώς η συνάντησή τους μετατρέπεται σε ανηλεή σύγκρουση,η αιώνια μάχη αποκαλύπτεται. Και μέσα από την αποκάλυψη αυτή, αντικρίζουμε την δική μας μάχη να αντιμετωπίσουμε την ζωή.Να αντιμετωπίσουμε την ύπαρξή μας.Και να καταφέρουμε,ίσως, το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου. Να ζήσουμε σε επαφή με τον Εαυτό.

Το "Αμαντέους", για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανεβαίνει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά με την μουσική του Μότσαρτ να ερμηνεύεται ζωντανά, επί σκηνής,από ένα διαφορετικό κουιντέτο εγχόρδων σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του Μότσαρτ. 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πρεμιέρα 2 Φεβρουαρίου 

 

 

Εστιατόριο: Το Cavaliere κάνει την διαφορά στην Νέα Σμύρνη. 

 

Κομψό, ψηλοτάβανο, με υπέροχο ντεκορ, ξύλο, φυτά, μάρμαρο και εναν υπέροχο ξυλόφουρνο το Cavaliere ήρθε για να μείνει στην πάντα “ζωηρή” Νέα Σμύρνη. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο γιατι όπως μας ενθουσιάσε το πολυτελές και καλόγουστο περιβάλλον του έτσι μας συνεπήρε και η γευστική του κουζίνα. Ο σεφ και συνιδιοκτήτης- Βασίλης Τσατσάκης επενδύει στις εξαιρετικές πρώτες ύλες,τα κρεατικά είναι πρώτης ποιότητας και τα πάντα είναι χειροποίητα. Εκτός απο καταπληκτικές πίτσες που πραγματικά δεν παίζονται, αξίζει να δοκιμάσετε το υπέροχο vitello tonnato, το rosso spagetti με ταρταρ γαρίδας και μπισκ, και τα πεντανόστιμα ραβιόλια τόσο με γέμιση μοσχάρι και σάλτσα γκοργκοντζόλα όσο και με τυρί ρικότα.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 42, Νέα Σμύρνη 

 

Ταινία: Το πολυαναμενόμενο "Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών" του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. 

 

Πρόκεται για μια ταινία που περιμέναμε αρκετούς μήνες καθώς ο Ντελ Τόρο είναι ένας σκηνοθέτης φαινόμενο με αχαλίνωτη φαντασία και εξαιρετικό ταλέντο. Οι ταινίες του Μεξικανού βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη έχουν πάντα εικαστικό ενδιαφέρον (δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την Μορφή του Νερού) και ειναι επιβλητικές. Η ταινία η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ και διαθέτει ένα ονειρεμένο καστ (Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Γουίλεμ Νταφό, Τόνι Κολέτ κ.α). Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένας φιλόδοξος ακροβάτης τσίρκου με ταλέντο στη χειραγώγηση των ανθρώπων με τη χρήση μερικών προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον. 

 

Pastry shop: Στο υπέροχο Angie’s Sweet Sushi θα δοκιμάσετε γλυκό…σούσι!  

 

Ενας μικρός γλυκός γευστικός παράδεισος μας περιμένει στο Κολωνάκι για να δοκιμάσουμε εξαίσια γλυκίσματα που θυμίζουν sushi. Λαχταριστά και πεντανόστιμα δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε και επιπλέον να τα καταναλώσετε με ξύλινα chopsticks μειώνοντας και τη χρήση πλαστικού. Επιλέξτε ανάμεσα στα forest is black ένα σοκολατένιο έπος, το kiss me με πραλίνα, λευκή σοκολάτα και φράουλα, το  sashimi 69 με φιλετάκια τσουρεκιού, λευκή σοκολάτα και φρέσκια φράουλα και πολλά ενδιαφέροντα ακόμα γλυκά ρολάκια και συνοδέψτε τα με ενα μυρωδάτο καφέ ή ένα protein shake. 

Μηλιώνη 1, Κολωνάκι. 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Wednesday, 26 January 2022 15:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση