The Culture Agenda

Thursday, 03 February 2022 14:26

Monica Vitti: Η μούσα του Αντονιόνι, που έγινε βασίλισσα του ιταλικού σινεμά

Rate this item
(0 votes)
Η θρυλική και πανέμορφη  ηθοποιός Monica Vitti έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών

Ο υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, έγραψε χαρακτηριστικά το εξής: «Αντίο Monica Vitti, αντίο στην βασίλισσα του ιταλικού σινεμά. Η σημερινή είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης, μία μεγάλη καλλιτέχνις και μία μεγάλη Ιταλίδα χάθηκε».

Η Vitti έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την συνεργασία με τον θρυλικό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960.


Τότε, η καριέρα της εκτοξεύθηκε, αφού πρωταγωνίστησε στο «L’Avventura», ενώ έπαιξε στις κλασσικές ταινίες «La Notte» με τους Jeanne Moreau και Marcello Mastroianni και «L’Eclisse» με τον Alain Delon.

Παρόλα αυτά, μόλις σταμάτησε την συνεργασία με τον Μικελάντζελο Αντονιόνι, ξεκίνησε να παίζει σε κωμωδίες, ενώ συνεργάστηκε και με τον σκηνοθέτη Μάριο Μονιτσέλι.

Τη δεκαετία του ’90 ξεκίνησε να αποσύρεται από την υποκριτική, καθώς νόσησε με Αλτσχάιμερ και έδωσε μάχη μέχρι το τέλος της ζωής της.

Σημειώνεται, ότι η Monica Vitti το 2000 παντρεύτηκε τον Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Roberto Russo, με τον οποίο διατηρούσε σχέση από το 1973.

 

 

 

Πηγή φωτογραφίας άρθρου: Wikipedia

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση