The Culture Agenda

Tuesday, 08 February 2022 18:49

Το πρώτο «αποτύπωμα» από τη μεγάλη επιστροφή στην Αθηναϊκή νύχτα: Ποιες live σκηνές αξίζουν, τι βάλαμε στην ατζέντα της εβδομάδας

Rate this item
(0 votes)
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο Φεβρουάριος, καθώς βρίθει από εκδηλώσεις, θεατρικές πρεμιέρες, νέα εστιατόρια και σηματοδοτεί την επιστροφή στις live σκηνές για να ακούσουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες  που τόσο μας έλειψαν. Κλείστε έγκαιρα τα ραντεβού σας, κάντε τις κρατήσεις σας για τις πολιτιστικές περιπλανήσεις των επόμενων ημερών καθώς η Αθήνα ξυπνά για τα καλά απο τον λήθαργο της μετάλλαξης Όμικρον.   Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Παράσταση: “Φτηνά τσιγάρα” στην Εναλλακτική Λυρική Σκηνή.  

 

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η πασίγνωστη ταινία Φτηνά τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη, που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90 και αγαπήθηκε από τη νέα γενιά, μετατρέπεται σε μιούζικαλ από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μια «ρομαντική οπερέτα» σε 34 σκηνές και 19 τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες, συλλέκτες στιγμών και φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους. Το μιούζικαλ Φτηνά τσιγάρα σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 και για 22 παραστάσεις έως και τις 13 Μαρτίου 2022. 

 

Εστιατόριο: Το Amaya «παντρεύει» άψογα την ιταλική με την ασιατική κουζίνα. 

 

Και το αποτέλεσμα αυτού του γευστικού «προξενιού» ονομάζεται itameshi, η ιταλογιαπωνέζικη ανερχόμενη κουζίνα που εξελίσσεται σε μεγάλη τάση παγκοσμίως. Fusion γεύσεις εμπνευσμένες απο την Ασία συνδυάζονται με comfort μεσογειακές πρώτες ύλες απο την Ιταλία. Το άκρως ενδιαφέρον μενού του όμορφου εστιατορίου στο Μικρολίμανο επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος. Ο χώρος κομψός με ατμοσφαιρικά φωτιστικά, ωραία χαλαρωτική μουσική,  μπαμπού και ξύλο παντού και ένα υπέροχο μπαρ. Κάποια απο τα πιάτα που μας άρεσαν πολύ και αξίζει να δοκιμάσετε είναι το  μοσχαρίσιο tataki ( shiro dashi, καραμελωμένο κουνουπίδι, piment  d’espellete, πούδρα φουντούκι), η σαλάτα με τραγανή πάπια, οι γαρίδες ταρταρ (ταραμάς με αυγοτάραχο ξιφία, γάμπαρη, δυόσμος, μαύρο σκόρδο, τομάτα, αφρός εσπεριδοειδών), flatbread με σασιμι τόνου, ζύμη απο μελάνι σουπιάς, mozzarella di Buffala, φρέσκια τρούφα) και στα κυρίως πιάτα το υπέροχο iberico με chutney ανανά, γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi και τον ζουμερό σολομό με κόκκινη κινόα, jasmine ρυζι,  σάλτσα passion fruit και κόλιανδρο. Στο Amaya μπορείτε να βρείτε 100 και πλέον ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, fine wines (παλιές σοδειές ξένου αμπελώνα), σπάνιες συλλεκτικές φιάλες που ενισχύουν την γαστρονομική εμπειρία της κουζίνας και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.  

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο. 

 

Live: Η Άννα Βίσση επέστρεψε στο Hotel Ermou, η Νατάσσα Μποφίλιου στο Vox, Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα στο Anodos Stage Live. 

 

Απο την περασμένη Παρασκευή 4 Φεβρουαριου η Άννα Βίσση ανέβηκε για άλλη μια χρονιά στην σκηνή του Hotel Ermou σε ένα μοναδικό one woman show. Με τους 12 εξαιρετικούς μουσικούς της, την απίθανη ενέργεια, τα ξεχωριστά τραγούδια και τις καθηλωτικές ερμηνείες της η σουπερ σταρ δίνει ένα ξεχωριστό παλμό στην νυχτερινή διασκέδαση. Μια μοναδική εμπειρία σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι που πυροδοτεί συναισθήματα και αναμνήσεις σε μια ατμόσφαιρα άκρως ηλεκτρισμένη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Hotel Ermou, Ερμού 152, Γκάζι. 

H πρεμιέρα των παραστάσεων της Νατάσσας Μποφίλιου, στο Vox, μεταφέρεται για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο για περιορισμένες παραστάσεις  μαζί με την απίθανη μπάντα της για να παρουσιάσει επιτέλους την ιδανική εκδοχή της αγαπημένης πλέον «Εποχής του Θερισμού». 

Για πρώτη φορά συναντιούνται στην σκηνή του Anodos Live Stage ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα απο το περασμένο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και για κάθε Σάββατο, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ελληνικό τραγούδι και ερμηνεύουν διαχρονικές επιτυχίες. Ενα δίδυμο πραγματικά αχτύπητο! 

 

Ταινία: «Έγκλημα στον Νείλο» σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα. 

 

Ο υποψήφιος 5 φορές για Οσκαρ ηθοποιός επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη στον ρόλο του εμβληματικού Ηρακλή Πουαρό και ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών.Το έργο είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι από το 1937 και είναι τοποθετημένο σε μία επική τοποθεσία από εντυπωσιακές εικόνες της ερήμου και τις μεγαλειώδεις πυραμίδες της Γκίζας. Ενα κοσμποπολίτικο παραμύθι πάθους και ζήλειας περιλαμβάνει μια όμαδα απο άψογα στυλάτους ταξιδευτές, πολλαπλά θύματα και πολλαπλούς δολοφόνους. Η αλήθεια στο τέλος προμηνύεται συνταρακτική. 

Απο την Πέμπτη 10/02 στους κινηματογράφους. 

 

 

 

 

Last modified on Tuesday, 08 February 2022 22:48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση