The Culture Agenda

Wednesday, 23 March 2022 15:19

Η ατζέντα της εβδομάδας: Όλα όσα αξίζουν να κάνετε τις επόμενες ημέρες

Rate this item
(0 votes)
Πού να πάτε, τι να δείτε - Γράφει η Μαρία Περδικέα

 

Με έναν χειμώνα να μοιάζει ατελείωτος, μια πανδημία που εξακολουθεί και μας ταλαιπωρεί και έναν πόλεμο να μαίνεται και να απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και έναν πληθωρισμό που καλπάζει, οι προσπάθειες των καλλιτεχνών και των αθρώπων της εστίασης να στείλουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας γίνονται ιδιαίτερα αισθητές. Η άνοιξη ωστόσο είναι εδώ και υπόσχεται να μας προσφέρει συναισθηματική και γιατί όχι και ψυχολογική ανάταση.

Εκθεση: Η διάσημη αράχνη Maman της Louise Bourgeois στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

 

Το εμβληματικό έργο Maman (1999) της Louise Bourgeois  η διάσημη γιγαντιαία αράχνη της Bourgeois – ένα από τα έργα που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή – θα εκτεθεί στον χώρο της Εσπλανάδας του ΚΠΙΣΝ για διάστημα επτά μηνών, με ελεύθερη, ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό. Το Maman, με ύψος πάνω από 10 μέτρα, δημιουργήθηκε το 2000, ως πρώτη ανάθεση για το Turbine Hall της Tate Modern, και στη συνέχεια χυτεύθηκε σε μπρούτζο, χάλυβα και μάρμαρο.

Όπως έχει δηλώσει η Bourgeois, το Maman συμβολίζει τη μητέρα της, η οποία ύφαινε και αποκαθιστούσε ταπισερί. Έχοντας δέκα μαρμάρινα αυγά στην κοιλιά-κλωβό της, το γλυπτό υποδηλώνει τη μητρική προστασία. Η τέχνη της γαλλίδας Bourgeois ήταν έντονα επηρεασμένη από τη ζωή της, ιδιαίτερα από τα παιδικά της χρόνια. Δημιούργησε τα πρώτα της σχέδια με αράχνες στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ενώ 50 χρόνια αργότερα δημιούργησε τις γιγαντιαίες τρισδιάστατες αράχνες για τις οποίες έχει γίνει τόσο γνωστή.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), 31 Μαρτίου– 6 Νοεμβρίου 2022

 

Συναυλία: Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 

 

Για δύο μοναδικές βραδιές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η σπουδαία ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει την παράσταση “Acoustic” μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ισπανία. Πρόκειται για μια παράσταση ακουστική με την Ελευθερία να πλαισιώνεται από τρεις σπουδαίους σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιανάκο στο κοντραμπάσο.  Στην παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια-σταθμούς της πορείας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη αλλά και τραγούδια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά, θα ταξιδέψουμε στην Θράκη αλλά και στο Πράσινο Ακρωτήρι, θα τραγουδήσουμε μαζί της γνώριμα χασάπικα αλλά και τα καινούρια της, διασκευασμένα από το σπουδαίο αυτό τρίο μουσικών.

Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

 

Εστιατόριο: Στο Salve για καλό κρασί και premium πιάτα. 

 

Ένας νέος υπέροχος χώρος άνοιξε στην  Βούλα με καταπληκτική κάβα, ζεστή ατμόσφαιρα και προσεγμένα πιάτα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές, βασισμένες κυρίως στο κρέας, αλλά και επιλογές όπως το ριζότο και το κριθαρότο, siders, ενδιαφέροντα γλυκά και νόστιμες ιδιαίτερες σαλάτες. Αξίζει να δοκιμάσετε το Surf & Turf, που αποτελείται από αστακό  black angus dry aged  και να το συνδυάσετε με ένα απο τα 650 κρασιά που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Salve Dining Bar: Πλαστήρα & Ποσειδώνος 15, Βούλα – 2130991744  

 

Θέατρο: Η παράσταση Take me Home στο Μέγαρο. 

 

Η θεατρική παράσταση «Take me Home» είναι το πρώτο Ροκ Μιούζικαλ που δημιουργήθηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και βασίζεται στο κόμικ «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη, σκοπός του οποίου είναι η διάδοση και η γνώση της ιστορίας της κλοπής των γλυπτών της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία του κινήματος Athena Take me Home. Πρόκειται για μια μυθοπλασία, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης, που διέπραξε ο Τόμας Μπρούς, κόμης του Έλγιν, στις αρχές του 19 ου αιώνα. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα, μουσική-στίχοι και μουσική διεύθυνση Ανδρέα Κουρέτα, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Απριλίου, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Wednesday, 23 March 2022 15:21

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση