The Culture Agenda

Wednesday, 04 May 2022 23:19

Ανοιξιάτικες νύχτες στην πόλη: Η Imany έρχεται στο Μέγαρο, πού αξίζει να πάτε βόλτα

Rate this item
(0 votes)
Ένα festival που θα δώσει «τροφή» στα feeds του instagram, η επιστροφή ενός άκρως δημιουργικού εστιατορίου αλλα και δύο παραστάσεις με γυναικεία υπογραφή δίνουν τον παλμό της επιστροφής σε μια κανονικότητα που μας έλειψε πολύ! - Γράφει η Μαρία Περδικέα

Το itsmylifestyle σας προτείνει τα πιο ενδιαφέροντα events, τις πιο ψαγμένες παραστάσεις αλλα και ξεχωριστές προτάσεις γευσιγνωσίας.

Event: Athens Street Food στο Γκάζι 

 

Το αγαπημένο festival επιστρέφει δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορωνοϊού πιο απολαυστικό και πιο πλούσιο απο ποτέ. Στο παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή των food maniacs. Το Athens Street Food Festival φέτος θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα τριήμερα, δηλαδή για όλες τις Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές του Μαΐου (6-8, 13-15, 20-22, 27-29 Μαΐου). Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο χέρι πολλές διαφορετικές κουζίνες με ιδιαίτερες συνταγές από το Μεξικό, την Ιαπωνία την Κίνα και τη Βραζιλία, ως την Κορέα, την Αργεντινή, τη Μέση Ανατολή και φυσικά την χώρα μας. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές, υπάρχουν και vegetarian και vegan προτάσεις. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Athens Street Food Festival συμπληρώνει πάντα η μουσική, με γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Παρασκευή 17:00 – 00:30

Σάββατο 12:00 – 01:00

Κυριακή 12:00 – 00:00 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

3 ευρώ 

 

Εστιατόριο: To Simul επέστρεψε στα καλύτερα του 

 

Αυτό το υπέροχο μινιμαλιστικό εστιατόριο στο ήσυχο στενό της Υψηλάντου το αγάπησα απο τo 2015 που πρωτοάνοιξε και εκ τότε παραμένει σταθερά στην λίστα με τα top 10 αγαπημένα μου resto στην Αθήνα. Στο ισόγειο μιας όμορφης πολυκατοικίας, κρυμμένο πίσω από τα δέντρα ενός από τους πιο πράσινους δρόμους της Αθήνας αξίζει να το επισκεφθείτε αυτή την εποχή και να δειπνήσετε σε ένα απο τα πολυπόθητα τραπέζια της μικρής αυλής, κάτω από τις φυλλωσιές. Το μενού είναι μικρό και εύκολο αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και τo μενού γευσιγνωσίας (8 στάδια στα 60 ευρω) με υπέροχα εντελώς διαφορετικά πιάτα απο το αλα καρτ. Απο το μενού γευσιγνωσίας τα πιάτα που κάνουν γευστικά «θόρυβο» είναι ο ντολμάς απο αρνίσια γλυκάδια, coji, κινέζικο λάχανο και αυγολέμονο, το σαλάχι με κουνουπίδι και σαλικόρνια και η γλυκοπατάτα με γραβιέρα 48μηνης ωρίμανσης και τρούφα. Απο το αλα καρτ μενου αξίζει να δοκιμάσετε το υπέροχο μοσχαρίσιο συκώτι (υποδειγματικό ψημένο)με μύρτιλα σε ζύμωση, ήπια κρέμα κάρι και τραγανές πίκλες κρεμμυδιού, τον πληθωρικό κρασάτο κόκορα με αξεπέραστο τραχανά και γραβιέρα Νάξου αλλά και το αργοψημένο στην γάστρα αρνί με αγκινάρες, άγρια σπαράγγια και αρακά.

Simul Υψηλάντου 63, Κολωνάκι 

 

Θέατρο: «Η κυρία Κλάιν» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ 

 

Τρεις γυναίκες και οι τρεις ψυχαναλύτριες, μια μάνα -η περίφημη Μέλανι Κλάιν- η κόρη της και η γραμματέας της περνούν μια νύχτα μαζί, στο Λονδίνο του 1934. O ξαφνικός θάνατος του γιου και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις, συνεχείς ανατροπές, ανταγωνισμό, ενοχές, πάθη. Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τρείς υπέροχες ηθοποιοί, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Νατάσα Καλογρίδη και η Σάρα Εσκενάζη που συναντώνται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη.

Αργώ, Μεταξουργείο, Αθήνα

Προγραμματισμένη πρεμιέρα Παρασκευή 6 Μαϊου 

 

Συναυλία: Η Imany έρχεται στο Μέγαρο 

 

Η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό ερμηνεύτρια έρχεται για μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Μαϊου. Οι μόνοι πρωταγωνιστές είναι η μαγική, ξεχωριστή φωνή της και 8 τσέλο που την συνοδεύουν σε ένα μοναδικό κοντσέρτο για φωνή και έγχορδα. Όπως λέει η ίδια το τσέλο όχι μόνο είναι κοντά στην ανθρώπινη φωνή αλλά έχει και στις γυναικείες καμπύλες. H Ιmany γνωστή απο τις επιτυχίες όπως το Don’t Be So Shy και το You Will Never Know, θα παρουσιάσει την παράσταση «Voodoo Cello», βασισμένη στην τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τον ίδιο τίτλο. Mέσα από μια άψογα σκηνοθετημένη, εντυπωσιακή performance, η Ιmany ερμηνεύει μια σειρά από σπουδαία τραγούδια της pop μουσικής από ένα μεγάλο εύρος επιλογών, που κυμαίνονται από Nina Simone, σε Radiohead, Cat Stevens, Donna Summer, Madonna, Ed Sheeran και Bob Marley. 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 27/5  

 

Tηλεοπτική σειρά: Το «ClarK» είναι η σειρά που ξεχωρίζει τον Μάϊο στο Netflix 

Τον άνθρωπο πίσω από το γνωστό «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» έρχεται να μας συστήσει απο την Πέμπτη 5 Μαΐου το Netflix με τη σουηδική μίνι σειρά «Clark» με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ. Η ζωή του περιβόητου ληστή που έκανε τους όμηρους του να τον συμπαθήσουν… υπέρ του δέοντος θα ζωντανέψει στις οθόνες μας και θα μας δώσει την ευκαιρία να μάθουμε μέσα σε 6 επεισόδια περισσότερα για αυτό το σύνδρομο που ακούμε συχνά.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Thursday, 05 May 2022 19:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση