The Culture Agenda

Tuesday, 24 May 2022 23:59

Η ατζέντα της εβδομάδας: Όλα όσα αξίζουν να παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες

Rate this item
(0 votes)
Οι ηλιόλουστες μέρες έφτασαν, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ενω τα δροσερά βράδια είναι οτι πρέπει να εξόδους σε αυλές και ταράτσες. Η ωραιότερη εποχή του χρόνου είναι εδώ και εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες παραστάσεις, τις πιο πολυσυζητημένες συναυλίες αλλα και ένα νέο υπέροχο εστιατόριο για ξεχωριστές καλοκαιρινές νύχτες.    Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Θέατρο: Η Δήμητρα Παπαδοπόλου επιστρέφει στο Άλσος με επική επιθεώρηση.  

 

Πρόκειται για μια παράσταση υπερπαραγωγή της ιδιοφυούς δημιουργού με τίτλο «Τι ζούμε ρε;» Η Δήμητρα Παπαδοπούλου γράφει μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό. Ένας καθρέφτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει. Μια επιθεώρηση όπου πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μας ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή. Μια παράσταση πρωταγωνιστών με 15 υπέροχους ηθοποιούς, 12μελή ζωντανή ορχήστρα & 16μελές μπαλέτο. Μαζί με την Δήμητρα Παπαδοπούλου παίζουν στη σκηνή του Άλσους οι εξαιρετικοί ηθοποιοί (αλφαβητικά): Θοδωρής Αθερίδης, Θανάσης Αλευράς, Κώστας Αποστολάκης, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αντώνης Κρόμπας, Ροζαμάλια Κυρίου, Νίκη Λάμη, Αντώνης Λουδάρος, Στράτος Λύκος, Πάνος Μουζουράκης, Παρθένα Χοροζίδου. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αθερίδης. 

Θέατρο Αλσος,  10 – 7 Αυγούστου

 

Live: H Δεσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους για πρώτη φορά μαζί στο Κατράκειο. 

 

Η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Θεοφάνους, δύο καλλιτέχνες που έχουν χαράξει τη δική τους σημαντική πορεία στην ελληνική μουσική, συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και θα ταξιδέψουν μουσικά στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην συναυλία με τίτλο “ Ένα καλοκαίρι διαδρομή” οι δύο καλλιτέχνες θα μεταφέρουν στη σκηνή την εξαιρετική καλλιτεχνική και προσωπική  χημεία τους, η οποία μας έχει ήδη μαγέψει δισκογραφικά, μέσα από τις επιτυχίες «Ένα Τσιγάρο Διαδρομή», «Πέτρα» και «Που Λες», που κυκλοφορούν από την Panik Records και θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο νέο album της Δέσποινας Βανδή, με συνθέσεις του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. 

Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, 8 Ιουνίου

 

Συναυλίες: Επιστροφή στον Κήπο του Μεγάρου 

 

Ο Κήπος φωτίζεται και πάλι, όχι μόνο από τους προβολείς της σκηνής, αλλά και από τα χαμόγελά μας! Ξαναζούμε τα ξένοιαστα καλοκαιρινά μας βράδια και ξανανταμώνουμε καθισμένοι στο γρασίδι πάνω σε ψάθες ή μαξιλάρια, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, συντροφιά με ελληνικά κομμάτια αλλά και κλασικές μελωδίες που αγαπήσαμε, μαυρόασπρες φιγούρες που μας ταξιδεύουν στα παιδικά μας χρόνια και με νοσταλγικές εικόνες από φιλμ του βωβού κινηματογράφου που έγραψαν ιστορία. Δείτε τις προγραμματισμένες συναυλίες και κλείστε έγκαιρα θέση. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στις 8/6 με την παρασταση «Και μείναμε άνθρωποι», ακολουθεί η West-Eastern Divan Orchestra Daniel Barenboim, Anne-Sophie Mutter, Yo-Yo Ma Philharmonie, Βερολίνο 2019 στις 9/6 και αμέσως μετα ο Μανώλης Μητσιάς με την παράσταση «50 χρόνια χρυσάφι» στις 14/6. Ο “Nosferatu” με τον Μάνο Κιτσικόπουλο θα προβληθεί στις 17/6, ακολουθεί η Φιλαρμονική της Βιέννης για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής στις 23/6 αλλά και η Φιλαρμονική του Βερολίνου στις 30/6 ενω η Marina Satti  καλωσορίζει τον Ιούλιο με μια συναυλία. Στις 4, 5, 11 & 12 Ιουλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος», ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου.

 

 

Εστιατόριο: To Jerar είναι η νέα ενδιαφέρουσα γευστική άφιξη

 

Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο bistro- restaurant ένα ανοιξιάτικο βράδυ και παρά το γεγονός οτι δυσκολευτήκαμε με το παρκινγκ στην πολυσύχναστη γειτονιά της Δάφνης, αποζημιωθήκαμε τοσο γευστικά όσο και αισθητικά. Λιτό, καλόγουστο, ανεπιτήδευτο, σε γήινα χρώματα και με μια ανοιχτή κουζίνα, το Jerar  διαθέτει ένα ξεχωριστό ύφος και σαφώς ενα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο μενού βασισμένο στην ελληνική δημιουργική κουζίνα δια χειρός Χάρη Νικολούζου. Απο τον μικρό κατάλογο τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι τα υπέροχα σπανακοπιτάκια, το σκουμπρί “σαβάρο” (την ημέρα που πήγαμε είχε αντικατασταθεί με δράκαινα) με πίκλες και πουρέ απο χουρμάδες, το ιδιαίτερο ψητό λάχανο σχάρας με πιπεριές, κάσιους, crumble τραχανά, βασιλικό και κουμκουάτ και το κοτόπουλο παστιτσάδα πάνω σε πουρέ από κρεμμύδι και ψωμί, με ένα πιτάκι που παραπέμπει με έξυπνο τρόπο στο… τυλιχτό. Η wine list είναι προσεγμένη και ενδιαφέρουσα με κρασιά απο Ελλάδα και Γαλλία και 12 επιλογές σε ποτήρι. 

Jerar, Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, 2109755764 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Wednesday, 25 May 2022 13:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση