People

Thursday, 04 November 2021 23:11

Η Anna Wintour οδηγεί, δεν ακολουθεί: Η Ντάμα της Μόδας έχει γενέθλια - H ιστορία της ισχυρότερης γυναίκας στο χώρο

Rate this item
(0 votes)
Η Editor-in-chief της Vogue US και Global Chief Content Officer της Condé Nast είναι γυναίκα σύμβολο, ενώ τα tips της ακόμα και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες της ζωής μπορούν να μας εμπνεύσουν - Αν η Vogue ξεκίνησε ως μια εβδομαδιαία ανασκόπηση καλών τρόπων και στιλιστικών οδηγιών προς τις κυρίες της Νέας Υόρκης το 1892, σήμερα οι αναγνώστριες του μηνιαίου τίτλου είναι μάνατζερ του εαυτού τους, των οικογενειών τους, της καριέρας, αλλά και των εταιρειών τους

Η Dame Anna Wintour γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1949 και είναι Βρετανοαμερικανίδα δημοσιογράφος, η οποία έχει υπηρετήσει ως αρχισυντάκτρια της Vogue από το 1988 και Global Chief Content Officer για το Condé Nast από το 2020. Είναι επίσης η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Condé Nast και η Παγκόσμια Διευθύντρια Σύνταξης της Vogue. Με το σήμα κατατεθέν της κούρεμα pageboy bob και τα σκούρα γυαλιά ηλίου, η Wintour έχει γίνει σημαντική φιγούρα σε μεγάλο μέρος του κόσμου της μόδας. Η Wintour θεωρείται συχνά ως η πιο ισχυρή γυναίκα στα μέσα και τη μόδα.

Ο πατέρας της, Τσαρλς Γουίντουρ, εκδότης της London Evening Standard (1959–1976), τη συμβουλεύτηκε για το πώς να κάνει την εφημερίδα πιο σχετική με τη νεολαία της εποχής. Από την εφηβεία της είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για τη μόδα. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία μόδας ξεκίνησε σε δύο βρετανικά περιοδικά. Αργότερα, μετακόμισε στις ΗΠΑ, με θητεία στο New York και στο House & Garden. Επέστρεψε στο Λονδίνο και ήταν η αρχισυντάκτρια της βρετανικής Vogue μεταξύ 1985 και 1987. Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε τον έλεγχο του περιοδικού του franchise στη Νέα Υόρκη, αναβιώνοντας αυτό που πολλοί θεωρούσαν ως στάσιμο έντυπο. Η χρήση του περιοδικού για να διαμορφώσει τη βιομηχανία της μόδας έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε αυτό. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων της επιτέθηκαν επειδή προώθησε τη γούνα, ενώ άλλοι κριτικοί την κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί το περιοδικό για να προωθήσει ελιτιστικές απόψεις για τη θηλυκότητα και την ομορφιά.

 

Η Dame Anna Wintour γιόρτασε χθες  τα εβδομήντα δυο της χρόνια. Είναι μητέρα του Τσάρλι και της Μπι (η οποία παντρεύτηκε τον Φραντσέσκο Καροτσίνι, γιο της Φράνκα Σοτσάνι, φίλης και «αντίπαλου δέους» της Γουίντουρ στην ιταλική Vogue, που πέθανε το 2016) και γιαγιά της δίχρονης πλέον Κάρολαϊν. Ζει με τον τωρινό της σύντροφο, τον Τεξανό επενδυτή Σέλμπι Μπράιαν, στο Γκρίνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης. Η Άννα Γουίντουρ οδηγεί, δεν ακολουθεί.

 

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

«Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις ρίσκα. Νομίζω ότι η έρευνα είναι πολύ σημαντική, αλλά στο τέλος πρέπει να δουλέψεις από το ένστικτο και το συναίσθημά σου και να πάρεις αυτούς τους κινδύνους και να είσαι ατρόμητος. Όταν ακούω ότι μια εταιρεία διευθύνεται από μια ομάδα, η καρδιά μου βουλιάζει, γιατί πρέπει να έχεις αυτόν τον ηγέτη με όραμα και καρδιά που μπορεί να προχωρήσει τα πράγματα».

 

«Η μόδα είναι μια αντανάκλαση της εποχής».

 

«Το να είσαι στη Vogue πρέπει να σημαίνει κάτι. Είναι μια έγκριση. Είναι μια επικύρωση».

 

«Για εμάς, δημιουργικότητα σημαίνει να σκεφτόμαστε τη ζωή των αναγνωστριών μας και πώς να συνδεθούμε μαζί τους».

 

«Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, προσποιηθείτε ότι είστε... οι περισσότεροι έχουν αμφιβολίες».

 

«Η Vogue είναι ένα περιοδικό μόδας και ένα περιοδικό μόδας έχει να κάνει με την αλλαγή».

 

«Στην τελική, ανταποκρίνομαι στα δικά μου ένστικτα. Μερικές φορές είναι επιτυχημένα, και προφανώς μερικές φορές δεν είναι. Αλλά πρέπει, νομίζω, να παραμείνεις πιστός σε αυτό που πιστεύεις».

 

«Το να είσαι διάσημος στις μέρες μας χωρίς υπόβαθρο και ουσία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αντίθετα, σας προτρέπω να επιδιώξετε να είστε ουσιαστικοί, να είστε ευκίνητοι και μορφωμένοι».

 

«Δεν πιστεύω στη σπατάλη του χρόνου κανενός. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Μου αρέσει να είμαι σαφής».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση