People

Tuesday, 18 January 2022 23:48

Nino Cerruti: O μετρ της casual κομψότητας δε μένει πια εδώ

Rate this item
(0 votes)
Η ιταλική μόδα αποχαιρετά έναν από τους πρωτοπόρους της

Ηιταλική μόδα και η κομψή ανδρική ένδυση αποχαιρετά έναν από τους πρωτοπόρους της: ο Nino Cerruti έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 15/01 σε ηλικία 91 ετών.

 

Ο Cerruti ήταν ένας από τους πιο επιφανείς και διεθνώς αναγνωρισμένους Ιταλούς σχεδιαστές και επιχειρηματίες της μόδας, που φημιζόταν για την κομψότητα και τους ευγενικούς του τρόπους.

 

 

 

 

Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στη Μπιέλα της περιφέρειας Πεδεμόντιο και ανέλαβε, σε ηλικία 20 ετών, την οικογενειακή επιχείρηση, το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Lanificio Fratelli Cerruti που είχε ιδρύσει στην πόλη ο παππούς του το 1881, μετά τον θάνατο του πατέρα του Sylvio. Μάλιστα, είχε μόλις ξεκινήσει τις σπουδές του στη φιλοσοφία με όνειρο να γίνει δημοσιογράφος, τις οποίες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

 

 Τη δεκαετία του 80‘ επεκτάθηκε και στον κόσμο του Hollywood, ξεκινώντας να σχεδιάζει ρούχα για διάσημους της εποχής συμπεριλαμβανομένων των Michael Douglas, Anthony Hopkins, Sharon Stone, Julia Roberts και Jack Nicholson. Η φήμη του brand του ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, όταν το 1994  ορίστηκε ως βασικός σχεδιαστής για τις στολές της Ferrari στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

 

Last modified on Wednesday, 19 January 2022 00:05

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση