The Culture Agenda

Monday, 25 October 2021 20:56

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στις αίθουσες

Rate this item
(0 votes)
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεγάλη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη, αλλά και online για τους σινεφίλ όλης της Ελλάδας, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

H μεγάλη γιορτή του σινεμά θα γίνει 4 με 14 Νοεμβρίου. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του 62ου Φεστιβάλ αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν για τις προβολές και τις παράλληλες δράσεις.

 

Και φέτος το Φεστιβάλ θα είναι υβριδικό -με οnline προβολές – με δυνατότητα να διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά σε περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες αλλάξουν και επιβάλλουν νέα μέτρα. Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός είναι να γίνουν όλες οι προβολές σε κλειστές αίθουσες με πληρότητα 100% αλλά με θεατές που διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Προβολές ταινιών


Στο 62ο ΦΚΘ, θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, οι θεατές απ’ όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Για κάθε ταινία θα διατίθενται περίπου 500 ψηφιακές θεάσεις.

Η αυλαία του 62ου ΦΚΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 με την ταινία Το γεγονός (L’Événement) της Οντρέ Ντιγουάν που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.


Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, με την προβολή της ταινίας Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Les Olympiades) του Ζακ Οντιάρ.

 

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου


Στο πλαίσιο του 62ου ΦΚΘ θα προβλήθούν 35 μεγάλου μήκους και 15 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες

20 ταινίες σε πρώτη προβολή
3 ταινίες που έχουν ήδη κάνει πρεμιέρα στην ενότητα «Μια δεύτερη ματιά»
2 αγαπημένες ταινίες, καθολικά προσβάσιμες τόσο στις φυσικές όσο και στις διαδικτυακές προβολές τους
8 σημαντικές ταινίες του ελληνικού σινεμά στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χώρα, σε Βλέπω»
Θα προβληθούν επίσης, οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

 

Αφιερώματα


Γνωρίζουμε το έργο της πρωτοπόρου σκηνοθέτιδος από τη Βουλγαρία, Μπίνκα Ζελιάσκοβα.
Το 62ο ΦΚΘ πραγματοποιεί spotlight στη Λουκία Αλαβάνου, προβάλλοντας 6 μικρού μήκους ταινίες της στο τμήμα >>Film Forward. Η εικαστικός, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε, θα δώσει για πρώτη φορά μια γεύση από το έργο της που θα δούμε στη Βενετία και το οποίο έχει καθαρά κινηματογραφικό χαρακτήρα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση