Feel Good

Thursday, 20 January 2022 21:46

Parkrun: Τρέξιμο με ή χωρίς ακουστικά;

Rate this item
(0 votes)
Η ακρόαση μουσικής ενώ τρέχουμε είναι μια μορφή πολλαπλών εργασιών - Ο συνδυασμός αυτών των δυο μας κάνει να μην απολαμβάνουμε όπως πρέπει ούτε το ένα ούτε το άλλο

Μια από τις πιο διαδεδομένες συνήθειες των δρομέων είναι να φορούν ακουστικά και να ακούν μουσική καθώς τρέχουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε γκάλοπ που έγινε πρόσφατα διαδικτυακά, το 61% όσων ερωτήθηκαν απάντησε πως τρέχει ακούγοντας μουσική ενώ το 82% από αυτούς τόνισε πως ακούει την αγαπημένη του μουσική κατά τη διάρκεια της προπόνησης και όχι απλά ένα αδιάφορο άκουσμα.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν διάφορες θεωρίες που λένε πως μια τέτοια συνήθεια είναι αρνητική.

Μην ακούτε μουσική ενώ τρέχετε διότι:


-Χάνετε την επαφή με το περιβάλλον


Ένας από τους κύριους λόγους για να αφήσετε τα ακουστικά σας στο σπίτι είναι η ασφάλειά σας. Αν ακούτε μουσική σας ενώ τρέχετε, ίσως να μην είστε σε θέση να ακούσετε αυτοκίνητα που σας πλησιάζουν, ανθρώπους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ή ακόμα και κακές καιρικές συνθήκες σε απόσταση.

Κάθε χρόνο άλλωστε συντελούνται χιλιάδες θάνατοι εξαιτίας οδηγών που δεν έχουν την προσοχή τους ενώ οδηγούν.

-Δεν θα μπορείτε να τρέχετε χωρίς μουσική αν συνηθίσετε


Ενώ η προπόνηση με μουσική έχει αποδειχθεί μια πολύ καλή επιλογή, μπορεί να γίνει συνήθεια και οι ρυθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με μια προπόνηση και πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να προσαρμόζεται σε αυτούς όσο πιο εύκολα γίνεται, προσπάθεια που δυσκολεύει αν είστε συνηθισμένοι να τρέχετε ακούγοντας μουσική.

-Μειώνεται η εμπειρία του τρεξίματος


Για πολλούς το τρέξιμο είναι ένας τρόπος να αποτοξινώνεται το κεφάλι και να «καθαρίζει» η σκέψη και η μουσική επηρεάζει αρνητικά αυτή την εμπειρία.

 

Το τρέξιμο είναι τόσο ψυχική όσο και σωματική μάχη, γι' αυτό και απαιτεί τόση εξάσκηση. Η Elle, 30 ετών από το Λίβερπουλ, άρχισε να τρέχει ανταγωνιστικά τα τελευταία χρόνια και σταμάτησε να ακούει μουσική για να βελτιώσει τη νοοτροπία της στο τρέξιμο. «Έχω μάθει ότι η ψυχική δύναμη μπορεί μερικές φορές να είναι πιο ισχυρή από τη δύναμη στα πόδια σου και, για μένα, πρέπει να τρέχω χωρίς μουσική για να έχω αυτή τη δύναμη και την εστίαση», λέει.

 

Το τρέξιμο με έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή σε έναν άτυπο αγώνα όπως το Parkrun είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας και αυτό είναι δύσκολο να το κάνετε με ακουστικά.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση