People

Saturday, 02 April 2022 22:24

Laser αποτρίχωση: Τι ακριβώς να περιμένετε, οι ειδικοί απαντούν

Rate this item
(0 votes)
Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που δόθηκε για πρώτη φορά επίσημα η έγκριση των λέιζερ για αποτρίχωση από το FDA (Food and Drag Administration) των ΗΠΑ.

 

Από το 1995 μέχρι σήμερα εξακολουθεί να θεωρείται -δικαίως- η πιο αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο σώμα, αλλά και το πρόσωπο.

Είτε έχετε ενοχλητικές περιοχές σε σημεία που δεν το θέλετε είτε έχετε βαρεθεί να ξυρίζετε μεγάλες τρίχες, η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να φαίνεται η πιο απρόσκοπτη λύση.

Πιθανότατα έχετε ακούσει φήμες σχετικά με την αποτρίχωση με λέιζερ - από το πόση ενόχληση προκαλεί έως το πόσο καλά λειτουργεί - επομένως είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε οποιαδήποτε σύγχυση.

Μάθαμε από τους ειδικούς σχετικά με τα πάντα σχετικά με τη θεραπεία, από το πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα μέχρι αυτό που πέφτει στο πρώτο ραντεβού.

Πρέπει οι ασθενείς να έχουν μια διαβούλευση πριν κλείσουν ένα ραντεβού με λέιζερ;


Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να ξεκινήσετε με μια διαβούλευση εάν είστε νέος στην αποτρίχωση με λέιζερ. «Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο γιατρός σας πιθανότατα θα συζητήσει το παρελθόν ιατρικό ιστορικό, τα φάρμακα, την επιθυμητή περιοχή θεραπείας, προηγούμενες μεθόδους αποτρίχωσης καθώς και οδηγίες θεραπείας αποτρίχωσης με λέιζερ, κινδύνους και προσδοκίες», λέει η Charlotte, δερματολόγος NC, Gilly Munavalli, MD και Rachel. Yang, NP. «Ο πάροχος θα αξιολογήσει επίσης τις τρίχες για να διασφαλίσει ότι ο ασθενής είναι καλός υποψήφιος για αποτρίχωση με λέιζερ».

Η δερματολόγος του Anaheim, CA, Kimberly Jerdan, MD λέει ότι η πιο σημαντική πτυχή για όσους αναζητούν αποτρίχωση με λέιζερ είναι να γνωρίζουν το υπόβαθρο, τις δυνατότητες μαυρίσματος και τον κίνδυνο υπερμελάγχρωσης πριν ξεκινήσετε. «Αν και φαίνομαι ανοιχτόχρωμη, η μικτή περουβιανή/καυκάσια εθνικότητά μου με κάνει τη διαβόητη υποψήφια με υψηλό κίνδυνο για υπερμελάγχρωση ή μαύρες κηλίδες», λέει.

«Συνήθως ρωτάω τους ασθενείς μου με αποτρίχωση με λέιζερ εάν εμφανίζουν σκούρο σημείο μετά από ένα σπυράκι. Αυτό με βοηθά να αντιμετωπίσω εάν είναι επιρρεπείς σε υπερμελάγχρωση και αν πρέπει να ξεκινήσω με απαλές ρυθμίσεις.»

Ποιος μπορεί να μην είναι καλός υποψήφιος για αποτρίχωση με λέιζερ;


Μια ατυχής αλήθεια, αλλά σίγουρα αξίζει να γνωρίζετε προτού κλείσετε τις συνεδρίες σας: η αποτρίχωση με λέιζερ δεν λειτουργεί για κάθε τόνο δέρματος. «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλοι οι τύποι δέρματος με τα ίδια λέιζερ και τις ίδιες ρυθμίσεις», εξηγεί ο Νεοϋορκέζος δερματολόγος Dhaval G. Bhanusali, MD.

«Οι πιο σκούροι τύποι δέρματος χρειάζονται ειδικούς εκπαιδευμένους στο  δέρμα, όπως πιστοποιημένους δερματολόγους, διαφορετικά μπορεί να συμβούν εγκαύματα—και συμβαίνουν συχνά», προσθέτει, υποστηρίζοντας ότι οι πιο σκούροι τύποι δέρματος απαιτούν επίσης περισσότερες θεραπείες, αλλά τείνουν να ανταποκρίνονται καλά.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε: «Οι πιο σκούροι τύποι δέρματος έχουν υψηλότερο κίνδυνο υπερμελάγχρωσης με ορισμένα μήκη κύματος που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά για πιο ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος», προσθέτει ο Δρ Τζέρνταν.

«Τα άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή μαλλιά γκρίζα ή λευκά δεν είναι υποψήφιοι για αποτρίχωση με λέιζερ», λέει ο Harrison, δερματολόγος της Νέας Υόρκης, Jennifer Silverman Kitchin, MD. «Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρα μαλλιά, καθώς το λέιζερ θεραπεύει τη χρωστική ουσία».

Η δερματολόγος της Upland, CA, Sandra Lee, MD λέει ότι εάν τα μαλλιά σας είναι λευκά, ασημί ή πολύ ξανθά, ίσως να μην θέλετε να πληρώσετε τα επιπλέον χρήματα για την αποτρίχωση με λέιζερ, καθώς όλες οι τρίχες πρόκειται να ξαναφυτρώσουν. «Αυτό συμβαίνει επειδή το λέιζερ δεν «γνωρίζει» ότι περιποιείται τις τρίχες. στην πραγματικότητα αντιμετωπίζει το χρώμα», εξηγεί.

Τι γίνεται στο πρώτο ραντεβού; Πόσο διαρκεί;


Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο τεχνικός θα εφαρμόσει τον σαρωτή αποτρίχωσης με λέιζερ σε μέρος της περιοχής που θεραπεύεται και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η περιοχή, θα μεταφερθούν στο επόμενο σημείο, εξηγεί ο Southlake, δερματολόγος του TX Janine Hopkins, MD. «Μπορεί να διαρκέσει από πέντε λεπτά έως μία ώρα ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής και πόσες περιοχές θεραπεύονται». Σύμφωνα με τον Δρ Χάμπερμαν, ορισμένοι ασθενείς λαμβάνουν ένα αναισθητικό τζελ ανάλογα με την περιοχή και την ευαισθησία του δέρματος.

Τι είδους πόνο ή ενόχληση πρέπει να αναμένεται;


Οι ειδικοί λένε ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να περιμένουν καμία έως μέτρια ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας. «Κάθε παλμός λέιζερ μοιάζει με ένα γρήγορο κούμπωμα λαστιχένιας ζώνης. Για τους περισσότερους ασθενείς, το τοπικό μούδιασμα δεν είναι απαραίτητο επειδή η ενόχληση είναι ελάχιστη», λένε οι Δρ Munavalli και Yang. Σημειώνουν ότι για ασθενείς με πιο ευαίσθητο δέρμα, η περιοχή μπορεί να αισθάνεται σαν να έχει ένα ελαφρύ ηλιακό έγκαυμα για έως και μερικές ώρες, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Ο Δρ Χάμπερμαν προσθέτει ότι η ενόχληση μπορεί να είναι πιο έντονη σε σημεία όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως η μύτη, το πηγούνι ή οι κροτάφοι.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;


«Μετά τη θεραπεία, τα τριχοθυλάκια θα φαίνονται κόκκινα και πρησμένα (περιθυλακικό ερύθημα και οίδημα), το οποίο μπορεί να διαρκέσει από ώρες έως μέρες μετά τη θεραπεία», λένε οι Δρ Munavalli και Yang. Προτείνουν την εφαρμογή πάγου και ενός τοπικού στεροειδούς δύο φορές την ημέρα μετά τη θεραπεία για να βοηθήσετε στην εξάλειψη αυτών των παρενεργειών.

 

Last modified on Saturday, 02 April 2022 22:38

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση