People

Saturday, 02 April 2022 23:10

H Zωή Λάσκαρη με σγουρά μαλλιά αγκαλιά με τον Κώστα Καρρά

Rate this item
(0 votes)
Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.





Μοναδικό φαινόμενο του ελληνικού κινηματογράφου, η Ζωή Λάσκαρη, με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία.

Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία. Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα, χέρι-χέρι με τον Φίνο και τον Δαλιανίδη.

Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Ζωή Λάσκαρη στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο. Το 1979 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση «Η κυρία του Μαξίμ», όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στην πρεμιέρα της ο φακός την απαθανάτισε μαζί με τον Κώστα Καρρά και την Αννα Φόνσου.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία από τον λογαριασμό «Elena's Diary Blog»:

 

 

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Last modified on Saturday, 02 April 2022 23:13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση