The Culture Agenda

Tuesday, 23 November 2021 01:18

Η ατζέντα της εβδομάδας: Ρέμος στο NOX, το εμβληματικό Milos επέστρεψε και ο «Οίκος Gucci» έρχεται στις αίθουσες

Rate this item
(0 votes)
Μια ανάσα πριν απο τον πιο λαμπερό μήνα του χρόνου, η Αθήνα προετοιμάζεται για τις φετινές γιορτές εν μέσω πανδημίας και πρωτόγνωρων καταστάσεων. Οι περισσότερες πόρτες έκλεισαν για τους ανεμβολίαστους ενω οι έλεγχοι έγιναν εντατικοί. Ωστόσο μια υπέροχη και γεμάτη απο εκδηλώσεις, openings και events εβδομάδα ξεκίνησε και εμείς κάνουμε «ζέσταμα» για την ωραιότερη εποχή του χρόνου που πλησιάζει.   Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Εστιατόριο:  Το εμβληματικό «Milos» επέστρεψε. 

 

Διασχίζοντας την κατάλευκη ψηλοτάβανη σάλα απο λευκό μάρμαρο μέχρι να φτάσουμε στο τραπέζι μας αισθανήκαμε την δυνατή ενέργεια και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει αυτό το πανέμορφο εστιατόριο. Τα μάτια μας δύσκολα ξεκολλούσαν απο το εκπληκτικό γλυπτό με δίχτυα και τα φωτεινά ψάρια στο ταβάνι. Το εμβληματικό εστιατόριο που άφησε ιστορία στο Χίλτον, επέστρεψε σε έναν εκπληκτικό χώρο στο νεοκλασικό της Κολοκοτρώνη 3 και απο τις 18 Νοεμβρίου προσφέρει υψηλού επίπεδου γευστικές προτάσεις που μυρίζουν θάλασσα. Το σερβις υποδειγματικό, η λίστα κρασιών πλούσια και ενημερωμένη και το φαγητό απλά μαγικό. Τα ωμά ψαρικά είναι πληθωρικά και ζουμερά, οι σαλάτες μοσχομυρίζουν Μεσόγειο, οι εξαιρετικές γαρίδες σερβίρονται ωμές, τα κολοκυθάκια είναι ένα ποίημα ενώ το ψάρι (εμείς επιλέξαμε φαγκρί) ολόφρεσκο και λαχταριστό. Το Milos είναι ένα εντυπωσιακό εστιατόριο στην καρδιά της πόλης και αποτελεί την κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για τους λάτρεις των θαλασσινών που το υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Milos, Κολοκοτρώνη 3-5  Αθήνα.

 

Cinema:  Ο «Οίκος Gucci»  μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σινεφιλ. 

 

Ο Ρίντλει Σκοτ σκηνοθετεί την Λέιντι Γκάγκα στην πολυαναμενόμενη ταινία «Οίκος Gucci» και οπως όλα δείχνουν πάει ολοταχώς για να σαρώσει στις υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ. Η ταινία ανατρέχει στην αληθινή ιστορία πίσω από τη δημιουργία του ιταλικού οίκου μόδας, η οποία διατρέχει τρεις δεκαετίες και περιλαμβάνει ένα εκρηκτικό κοκτειλ με πάθη, προδοσίες, χρήμα, έρωτες και φόνους. Λίγια λόγια για το έργο: Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν το μεγάλο αφεντικό της Gucci, Μαουρίτσιο βρίσκεται άγρια δολοφονημένος από την πρώην σύζυγό του Πατρίτζια Ρετζιάνι. Τους πρωταγωιστικούς ρόλους κρατούν ο Άνταμ Ντράιβερ και η σούπερ σταρ Λέιντι Γκάγκα. Το υπόλοιπο καστ είναι πρώτης γραμμής με τους Αλ Πατσίνο, Τζέρεμι Άιρονς και Τζάρεντ Λέτο. Απο τις 25 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους. 

 

Live: Η μεγάλη επιστροφή του Αντώνη Ρέμου 

  

Σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο ο αγαπημένος τραγουδιστής επιστρέφει για να μας χαρίσει βράδια μαγικά. Το NOX  (πρώην Ιερή Οδός), έτσι ονομάζεται το μαγαζί, είναι ένας σύγχρονος χώρος υψηλής αισθητικής που θυμίζει έντονα κλαμπ στη Νέας Υόρκη. Ο έλληνας σταρ το αποκαλεί το νέο του σπίτι και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου. Τα φωτιστικά και οι εικαστικές επιλογές είναι του Βαγγέλη Καπόπουλου, το μενού επιμελείται ο Άρης Βεζενές, την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Λύρας ενώ στην σάλα κυριαρχούν κόκκινοι αναπαυτικοί καναπέδες.

Nox Athens, Ιερά Οδός 18- 20, Αθήνα.

 

 

Food: To «Brutus Tavern» είναι η casual πρόταση εκλεκτής κρεατοφαγίας. 

 

Η καλοφαγία είναι το ζητούμενο αυτή την σεζόν και οι σεφ έχουν κέφια. Ετσι αποδεικνύεται και στο ολοκαίνουργιο Brutus που άνοιξε στον χώρο του παλιού Nikkei στο Κολωνάκι. Το μενού υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου. Το επισκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε οτι πρόκειται για μια δυνατή άφιξη – πρόταση απο τον όμιλο του Γιάννη Μωράκη. Και μπορεί η διακόσμηση του να μας άφησε ολίγον αδιάφορους (το λευκό πλακάκι και το μισοσκόταδο δεν είναι τα καλύτερα για ένα premioum steakhouse) ωστόσο το  φαγητό είναι καλό.  Εκλεκτές ράτσες μοσχαριού, κεμπάπ, πληθωρικά κρεατικά και ωραία burgers  κλέβουν την παράσταση, η σαλάτα με τα μανιτάρια είναι άπαιχτη ενώ το μεδούλι πάνω σε κράκερ είναι απίθανο. Όλα πληθωρικά και προσεγμένα. Στα συν η λίστα κρασιού η οποία είναι ενημερωμένη και value for money.

Brutus Tavern, Λεβέντη 3 Κολωνάκι.  

 

Θέατρο: «Η φάρμα των ζώων» του Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό. 

 

Ο εξαιρετικός και ιδιαίτερος σκηνοθέτης Αρης Μπινιάρη σκηνοθετεί Όργουελ, το βιβλίο – σταθμός του 20ου αιώνα. Η ξεχωριστή ματιά και η ταυτότητα που προσδίδει στα κείμενα ο σκηνοθετής κατατάσσουν αυτή την παράσταση στα έργα που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε αυτή την σεζόν. Λίγα έργα για το έργο: Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία. «Η φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Όργουελ, μια πολιτική αλληγορία που συλλαμβάνει με μοναδική ενάργεια τη δυστοπική εκτροπή του επαναστατικού οράματος σε απολυταρχικό εφιάλτη, μέσα από την ιστορία των ζώων μιας φάρμας που εξεγείρονται εναντίον του επιστάτη τους. 

Εθνικό Θέατρο, από 11/11 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Thursday, 25 November 2021 13:28

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση