The Culture Agenda

Wednesday, 16 February 2022 18:47

Τέσσερις προτάσεις για θέατρο και φαγητό μέσα στο Φλεβάρη

Rate this item
(0 votes)
Η άνοιξη ημερολογιακά μπορεί να αργεί ακόμα αλλά η διάθεση μας είναι ολοκληρωτικά ανοιξιάτικη μετα την άρση των περιοριστικών μέτρων για τη διασκέδαση σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας.

Οι προτάσεις του itsmylifestyle για αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν δύο πολυαναμενόμενες θεατρικές πρεμιέρες και δύο πολύ δυνατές νέες αφίξεις στο χώρο της εστίασης, αντίστοιχα.

 

Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Θέατρο: «Πονηρό Πνεύμα» του Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο. 

 

Το «Πονηρό πνεύμα» γράφτηκε απο τον Νόελ Κάουαρναν  μέσα σε πέντε μέρες και έκανε ρεκόρ παραστάσεων στο Ουέστ Εντ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα είναι καλά, όλα είναι όπως πριν. Ήταν ανοιξη του 1941 και το Λονδίνο βομβαρδιζόταν άγρια από τους Γερμανούς κι ο Κάουαρντ, ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της βρετανικής σκηνής, πήγε στην εξοχή για να γράψει μια κωμωδία με φαντάσματα. Το «Πονηρό πνεύμα» λοιπόν ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά από τις 26 Φεβρουαρίου. Το καυστικό, φλεγματικό, ανελέητο χιούμορ είναι αυτό που χαρακτηρίζει το «Πονηρό πνεύμα», όπως και όλα τα έργα του μοναδικού Βρετανού συγγραφέα. Λίγα λόγια για το έργο: Ο γάμος του Τσαρλς και της Ρουθ βρίσκεται σε μόνιμη κρίση –τίποτα που δεν μπορεί ν' αντιμετωπιστεί με μια σειρά από κοκτέιλ πάρτι και γερά μεθύσια. Όταν όμως στην εξίσωση μπει ένα εκκεντρικό μέντιουμ και το ενοχλητικό φάντασμα μιας πρώην συζύγου, η κατάσταση θα πάρει την κάτω βόλτα. Αριστοτεχνικά δομημένη, η απίθανη, σχεδόν μεταφυσική κωμωδία του Κάουαρντ εξετάζει το θέμα του γάμου και τις δυσκολίες της συζυγικής πίστης, μετατοπίζοντας την πραγματικότητα όσο χρειάζεται για να μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει από απόσταση και με χιούμορ. Την αίσθηση της μετατοπισμένης πραγματικότητας έχει κι ο θεατής της παράστασης που αντικρίζει την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου γυμνή από σκηνικά, να θυμίζει έναν μεταβατικό χώρο. Ένα προσωρινό μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να μεθύσουν ανενόχλητοι και να ασχοληθούν με τα φαντάσματά τους, την ώρα που κάπου έξω- όχι και πολύ μακριά- σκάνε βόμβες. 

 

Εστιατόριο: Το «Alancia» στην Γλυφάδα ήρθε για να μείνει. 

 

Σε ένα ανακαινισμένο φωτεινό χώρο στην καρδιά της Γλυφάδας άνοιξε πριν απο λίγες εβδομάδες το Alancia με υπέροχα, χορταστικά πιάτα βασισμένα στην μεσογειακή κουζίνα. Πλούσιο μενού που περιλαμβάνει ριζότο, ιδιαίτερες σαλάτες, προτάσεις με θαλασσινά, επιλογές απο κρεατικά και πρωτότυπα burgers. Εμείς το επισκεφθήκαμε ένα Κυριακάτικο μεσημέρι με μεγάλη παρέα και δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό. Αξίζει να δοκιμάσετε την σαλάτα με γαρίδες, το ριζότο με χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο, φινόκιο και φρέσκια ντομάτα, φιλετίνια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάσιους, ξινόμηλο και ανανά με σάλτσα κάρι, το burger με γαρίδα και ψωμί απο μελάνι σουπιάς αλλά και αυτό με rib eye black angus με σάλτσα bbq, τυρί τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια.. Ωραία και ενημερωμένη κάβα, ευγενικό σερβις (αλλά θέλει δουλειά), φωτεινός χώρος και μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα σε ένα εστιατόριο που ήρθε για να μείνει.

Alancia, Μάρκου Μπότσαρη 14, Γλυφάδα 

 

Παράσταση: Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον Οθέλλο σε σκηνοθεσία του κορυφαίου αβανγκαρντ σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ουίλσον.  

 

Η Όπερα του Τζιουζέππε Βέρντι θα κάνει πρεμιέρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 23 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί για πέντε ακόμα παραστάσεις. Ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς και εικαστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας ο Ρόμπερτ Ουίλσον σκηνοθετεί και επιμελείται τους φωτισμούς και τα σκηνικά. Διευθύνει ο Στάθης Σούλης και πρωταγωνιστούν διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές όπως οι Αλεξάντρς Αντονένκο, Τσέλια Κοστέα και Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Λίγα λόγια για το έργο: Η υπόθεση αφορά την εκδίκηση του Ιάγου, ο οποίος είναι σημαιοφόρος στην υπηρεσία του Οθέλλου. Ο Ιάγος μισεί τον Οθέλλο, τον μαύρο κυβερνήτη της Κύπρου και στρατηγό της Δημοκρατίας της Βενετίας, επειδή τον παρέκαμψε και έδωσε προαγωγή στον Κάσσιο. Ο Ιάγος δολοπλοκεί προκειμένου να πείσει τον Οθέλλο ότι η σύζυγός του Δυσδαιμόνα τον απατά με τον Κάσσιο. Ο Οθέλλος πέφτει στην παγίδα και θολωμένος απ’ τη ζήλια στραγγαλίζει τη Δυσδαιμόνα. Όταν η πλεκτάνη αποκαλύπτεται, ο Οθέλλος αυτοκτονεί. 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, 210 8778300 

 

Bar Restaurant: Το «Line» είναι η νέα «καυτή» all day άφιξη στο κέντρο. 

 

Τα Κάτω Πετράλωνα τα αγαπάμε για πολλούς λόγους και μετά την άφιξη του Line έχουμε έναν ακόμα. Η ιδέα των δημιουργών του είναι ένα all day resto που βασίζεται στη βιωσιμότητα. Πειραματίζονται ανορθόδοξα λοιπόν πάνω στο κρασί, το ψωμί και την μπύρα. Στον χώρο που βρίσκαμε την Γκαλερί Ζουμπουλάκη θα δοκιμάσετε κρασιά απο φρούτα όπως σύκο και ρόδι (τα κρασιά εμφιαλώνονται στο εντυπωσιακό εργαστήριο πίσω από το μπαρ), προζυμένιο ψωμί με παντζάρι, σκόρδο, και πεντανόστιμα πιάτα που βασίζονται στην λογική του sharing ενω τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους. Βιομηχανικό design, μεγάλα πράσινα φυτά, ένα υπέροχο μακρόστενο μπαρ και ένας κήπος για τις πρώτες ηλιόλουστες ανοιξιάτικες μέρες αλλά και νύχτες. Tο Line μπορείτε να το επισκεφθείτε για καφέ, ποτό ή φαγητό, εμείς το επιλέξαμε για Κυριακάτικο γεύμα με φίλους. 

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, 210 3421311

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Saturday, 19 February 2022 15:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση