The Culture Agenda

Wednesday, 02 March 2022 23:18

Πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, πού πρέπει να πάτε τις επόμενες ημέρες

Rate this item
(0 votes)
Κορωνοϊός – Ουκρανία: Ο τοξικός συνδυασμός με το ξέσπασμα του πολέμου που οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων - Σε αυτό το πρωτοφανές σκηνικό η τέχνη, η μουσική και ο πολιτισμός είναι εδώ για να μας θυμίσουν οτι η ζωή θα βρει ξανά το δρόμο προς την κανονικότητα

Η πρωτοφανής ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει με τον ρωσικό στρατό για να καταλάβει τη χώρα κορυφώνεται με τον βομβαρδισμό των μεγάλων πόλεων.

Στη χώρα μας, οι μάσκες θα αποτελούν παρελθόν στους εξωτερικούς χώρους, ενώ το επόμενο διάστημα, και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας, πρόκειται να ανοίξει η συζήτηση και για τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με διαβάθμιση κινδύνου.

Το νόημα της ζωής είναι η ελευθερία και η Ουκρανία μας έμαθε ότι υπάρχει ο διπλανός μας.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, ωστόσο η  δύναμη της τέχνης στον καιρό του κορωνοϊού είναι ισχυρή και η καρδιά της «χτυπά» εδώ.

Η έλευση του Μαρτίου σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή αναφορικά με την πανδημία που οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα βρεθούν και άλλα βήματα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα θα κάνουν από αύριο, Σάββατο 5 Μαρτίου, οι εμβολιασμένοι πολίτες στη χώρα μας, μετά την απόφαση που ελήφθη χθες από επιστήμονες και κυβέρνηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους εφόσον δεν υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Λοιπόν, ας βγούμε...

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε και να δείτε στην πόλη τις επόμενες ημέρες

Γράφει η Μαρία Περδικέα 

Έκθεση: «Νίκος Εγγονόπουλος, Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. 

 

Κορυφαία έργα του ζωγράφου όπως "Ορφεύς, Ερμής και Ευρυδίκη", "Αργώ", "Οι Αδιάφθοροι" και πολλά άλλα που σημάδεψαν την ελληνική τέχνη θα κοσμούν τους χώρους του ιδρύματος απο την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Ο υπερεαλιστικός τρόπος που απεικονίζει μυθολογικές φιγούρες στους πίνακές του, σε συνδυασμό με τα έντονα και φωτεινά χρώματα, δημιουργούν ονειρικές αφηγήσεις και εμπλέκουν την πραγματικότητα με τη φαντασία, με έναν τρομερά γοητευτικό τρόπο. Εκατόν σαράντα οκτώ και πλέον πολύτιμα έργα του Εγγονόπουλου, δανεισμένα από συλλογές ολοκληρώνουν τη φυσιογνωμία της μεγάλης αυτής έκθεσης. Η κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ γράφει στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης: «Αν με ρωτούσαν ποιος είναι για μένα ο απόλυτος υπερρεαλιστής (δεν λέω σουρεαλιστής για να μην στρεβλώσω την έννοια του όρου), ξένος ή Έλληνας, αδίστακτα θα απαντούσα ο Νίκος Εγγονόπουλος. Έκανε τη λέξη ως ποιητής και την εικόνα ως ζωγράφος να υπακούσουν στη δική του σύνταξη και γραμματική και να συνθέτουν μια ιδιαίτερη στοχαστική και αισθητική πραγματικότητα. Αν πάλι με ρωτούσαν ποιόν θεωρώ πιο σπουδαίο, τον Εγγονόπουλο ποιητή ή τον Εγγονόπουλο ζωγράφο, θα έλεγα ότι η ερώτηση είναι ανεδαφική. Ο Εγγονόπουλος κάνει ποίηση ζωγραφίζοντας και δημιουργεί εικαστική τέχνη με την ποίησή του. Ο άρρηκτος αυτός συνδυασμός μου δίνει το δικαίωμα να τον ονομάσω τον απόλυτο υπερρεαλιστή που πολέμησε να πει ποιητικά ότι “η Τρίτη γύφτισσα είναι ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, και ότι “τα αγάλματα κάνουν μεταφυσικές επεμβάσεις” και να ζωγραφίσει την “Μεταθανάτια αυτοπροσωπογραφία του”.

Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη | 09/03-19/06 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τρ., Τετ., Παρ., Σαβ, Κυρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Πέμ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ. (Οκτώβριο έως Μάιο)

 

Εστιατόριο: To Veri Table του Alain Parodi είναι ένα απο τα κορυφαία γαλλικά bistro της Αθήνας 

 

Για να πω την αμαρτία μου λατρεύω την γαλλική κουζίνα (κάποιες φορές λίγο περισσότερο απο την ιαπωνική) αλλά είναι και αυτές οι άτιμες οι θερμίδες απο τις υπέροχες σπεσιαλιτέ που σου κόβουν την όρεξη για συχνές επισκέψεις σε γαλλικά gourmet εστιατόρια. Το Veri Table είναι το αγαπημένο μου και ίσως ένα απο τα καλύτερα αυθεντικά γαλλικά εστιατόρια  στην Αθήνα. Απο τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του (άνοιξε το 2019) αυτό το κομψό, εκλεπτυσμένο bistro στο Νέο Ψυχικό απέκτησε φανατικούς θαμώνες. Φίνες γεύσεις, έντεχνα πιάτα, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και ενα μενού που καταφέρνει αριστουργηματικά να προσαρμόσει την γαλλική κουζίνα στις ελληνικές αγαπημένες συνήθειες χωρίς να χάσει την ταυτότητα του. Η «ανοιχτή» κάβα στον πρώτο όροφο του εστιατορίου είναι ασύλλπτη κρύβει σπάνιες ετικέτες τόσο απο Ελλάδα όσο και απο την Γαλλία. Αξίζει να δοκιμάσετε το υπέροχο μαύρο ριζότο με τρούφες, το μαγιάτικο ceviche με ταιλανδέζικο γκρέιπφρουτ, yuzu και αβοκάντο, τα γαλλικά σαλιγκάρια, το Quenelles κοτόπουλου με σάλτσα καβούρι και τρούφα και το άγριο περιστέρι σε κρούστα, φουά γκρα, σελινόριζα. 

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό 

 

 

Παράσταση: Το «Σώσε» του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη έρχεται στο Θέατρο Παλλάς. 

 

Το πρωτότυπο έργο «Noises Off», έκανε πρεμιέρα το 1982, στο Λονδίνο. Η σπαρταριστή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο πολυβραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εμπνεύστηκε το «Noises Off» εν έτη 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα γραμμένη για την κωμικό Lynn Redgrave. Το Σώσε (Noises Off) έρχεται στο Θέατρο Παλλάς, από τις 18 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με γνωστούς ηθοποιούς αλλά και τον ίδιο επι σκηνής. Η  Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα θα βρίσκονται σε πρωταγωνιστικούς ρολους ενω την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης. 

Θέατρο Παλλάς Από τις 18 Μαρτίου

 

Τηλεόραση: Έρχονται τα «Ημερολόγια του Αντι Γουόρχολ» στο Netflix  

 

Η σειρά μίας σεζόν για τον Άντι Γουόρχολ θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από 9 Μαρτίου και πρόκειται για docuseries σε διεύθυνση παραγωγής του πολυβραβευμένου και αγαπημένου μας Ράιαν Μέρφι. Είναι 1968, όταν πυροβολούν τον ο Άντι Γουόρχολ, αυτός αρχίζει να καταγράφει τη ζωή και τα συναισθήματά του. Tα ημερολόγια κι αυτή η σειρά βλέπουν τι κρύβεται πίσω από την εκκεντρική περσόνα. Η σειρά μάλιστα θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις του Μπομπ Κολάσελο, συγγραφέα που αποτέλεσε δεξί χέρι του Γουόρχολ και του τοπ μόντελ Τζέρι Χολ. Φυσικά την αναμένουμε με ανυπομονησία καθώς μια εμμονή με την ιδιοφυϊα της ποπ αρτ την έχουμε πόσο μάλλον οταν το τηλεοπτικό project έχει την υπογραφή του Ράιαν Μέρφι.  

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Friday, 04 March 2022 17:45

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση