People

Thursday, 10 March 2022 23:33

Ποιος ήταν ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι σπουδές στη Βηρυτό και ο κρυφός γάμος στα 20

Rate this item
(0 votes)
Η μυθιστορηματική ζωή του χαρισματικού Δημήτρη Κοντομηνά - Πώς τον αποχαιρέτισαν φίλοι και συνεργάτες

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, με δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.



Ο Δημήτρης Κοντομηνάς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και έφυγε από τη ζωή στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1939 και μεγάλωσε στα Σεπόλια, με οικογένεια που κατάγεται από την Αρκαδία. Ο πατέρας του είχε βιοτεχνία με χρώματα.

Πήγε στο Δημόσιο σχολείο της Ακαδημίας Πλατώνος και γυμνάσιο στη Μέση Εμπορική Σχολή.

Mεγαλώνοντας ο νεαρός Κοντομηνάς είχε δύο δρόμους να επιλέξει: Να παραμείνει στη βιοτεχνία του πατέρα του ή να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό.

 

Ένα γύρισμα της τύχης τον έφερε στη Βυρηττό, τις καλές της εποχές, όταν ήταν το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής», να σπουδάζει οικονομικά με υποτροφία την οποία πήρε από τους Αμερικανούς.

Για να βγάζει χαρτζιλίκι και να ζει λίγο από τη μαγική ατμόσφαιρα της πόλης, έκανε διάφορες δουλειές, παράλληλα με τις σπουδές του στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Ανάμεσά σ' αυτές, έκανε μεταφράσεις σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Οι έμπειροι ασφαλιστές στους οποίους εργάστηκε, κατάλαβαν ότι ήταν ένα μεγάλο, φυσικό ταλέντο στις πωλήσεις και τον παρότρυναν να αφιερωθεί και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις ασφάλειες. Κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία.

 

Η γνωριμία με τη σύζυγό του Φρίντα

Μόλις στα 20 του, ο νεαρός τότε επιχειρηματίας, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Φρίντα, ένα σύμβολο του αθηναϊκού κοσμοπολιτισμού, η οποία, όπως λέγεται, τον μύησε στην υψηλή κοινωνία.

 

Την γνώρισε και την παντρεύτηκε στη Βηρυτό, "μυστικά, σχεδόν κλεφτά, χωρίς κανένα φίλο ή συγγενή παρόντα" θυμάται δεκαετίες αργότερα. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία.

 

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ανέβηκε για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με την ιδιαιτέρα γραμματέα του, Μαίρη. Ο γάμος τους, ωστόσο, ήταν σύντομος και γρήγορα πήραν συναινετικό διαζύγιο.

 

Η Λόρι Χόλκομπ ήταν η τελευταία γνωστή σύντροφος του Δημήτρη Κοντομηνά. Εκαναν την πρώτη κοινή εμφάνισή τους το 2016 σε παρουσίαση βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη.

Η επιχειρηματική πορεία του Δημήτρη Κοντομηνά


Το 1963 ο Δημήτρης Κοντομηνάς άρχισε να εργάζεται ως ασφαλιστής στην American Life στην ALICO, ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Ιδρύει και εξαγοράζει πλήθος επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων, όπως την τράπεζα Interbank, που στην συνέχεια εξαγοράστηκε από την Eurobank, την Intertech, τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Panasonic στην Ελλάδα, την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank που έγινε Millennium Bank και τελικά εξαγοράστηκε από την Πειραιώς.

Εξαγόρασε τον στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm, μεταξύ 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, είχε το 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9, τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, τα περιφερειακά κανάλι Channel 9 στην Αθήνα και Κανάλι 9 στη Θεσσαλονίκη, και το 5 του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 96.5 στη Θεσσαλονίκη και ακόμα η Prime Ασφαλιστική, η MyDirect, η τηλεφωνική Cosmoline, o πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου κ.λπ.

 

Είχε στενούς ωστόσο δεσμούς με την εκκλησία και υπήρξε ευεργέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, και είχε λάβει τον τίτλο "Μέγας Άρχων Πρωτέκδικος".

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε τα σημαντικά προβλήματα υγείας έχοντας την κόρη του Μαρία και τον γαμπρό του Αριστοτέλη Τζιαμπίρη στο πλευρό του.

 

Πώς τον αποχαιρέτισαν φίλοι και συνεργάτες

 

 

 

 

Την επιχειρηματική του πορεία συνόδευσαν μερικές αμφιλεγόμενες στιγμές, όπως οι παραπομπές του τόσο για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και για την υπόθεση των ομογενών στη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία σε σχέση με συμβόλαια της Interamerican.

Η πρώτη είχε ανοίξει τους Ασκούς του Αιόλου, καθώς ο Alpha άνοιξε μετά την παραπομπή του επιχειρηματία το θέμα Βατοπέδι, που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την τότε κυβέρνηση. Ο Κοντομηνάς κρίθηκε τελικά αθώος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το 2020.

Μοναδική κληρονόμος του είναι η κόρη του. Η οποία, μαζί με τους δικηγόρους της οικογένειας, είναι ίσως η μόνη που ξέρει την πραγματική περιουσία του πατέρα της.

Μαζι με τον Κοντομηνά κλείνει ένα ακόμη κεφάλαιο μιας ολόκληρης επιχειρηματικής και κοινωνικής περιόδου της χώρας.

 

 

 

Last modified on Friday, 11 March 2022 00:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

About Us

It’s MyLiFeStyle! Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό life & style, haute couture μόδας, ευ ζην και των πιο λαμπερών και κορυφαίων events-brands στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως μια έμπιστη, έγκυρη και πολύτιμη «πηγή» που έχει ένα σκοπό. Τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η δημοσιογραφική ομάδα, συνεργαζόμενη με το πιο αναπτυσσόμενο digital business agency εργάζεται καθημερινά και πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα. Ladies and Gentlemen, frost yourselves…

Χρήσιμα

Get In Touch

Address: Karneadou 23, Kolonaki, Athens, 10675

Phone: +30 698 0944 739

Email: itsmylifestylegr@gmail.com

Website: www.itsmylifestyle.gr

© It's my Lifestyle. All Rights Reserved. Developed By WEB Ocean

Αναζητηση